Mézes rózsakocsonya

2015-01-19
Mézes rózsakocsonya
  • Várható: Gyümölcsös édestésztákhoz, illatos édesítőszer
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:15 óra
  • Kész: 1:20 óra

Hozzávalók:

  • 150 g egyforma színű (vegyszermentes) rózsaszirom
  • kb. 4 dl víz
  • 4 db citrom
  • 80 g zselatin
  • 700 g virágméz

Elkészítés:

Lépés: 1

Az egyforma színű rózsaszirmokat bő folyó vízben többször is átmossuk és lecsepegtetjük.

Lépés: 2

Egy agyagedényben - nem fémeszközzel - szétnyomkodjuk, majd hozzáadva kb. 4 dl vizet, vízgőzön, állandó keverés mellett szétfőzzük.

Lépés: 3

A saját levéből egy másik edénybe szűrünk egy keveset, ebben felfőzzük a zselatint, majd a rózsafőzethez öntjük és tovább forraljuk.

Lépés: 4

Hozzátesszük a virágmézet, és mindaddig főzzük, amíg a tányérra csepegtetett minta meg nem kocsonyásodik.

Lépés: 5

Előmelegített, jól záródó üvegekbe töltjük, egy-egy rózsaszirmot téve bele, lezárjuk.

Tipp:

Nem szükséges kigőzölni, de minden esetben csak hűvös kamrában tárolható hosszú ideig. Gyümölcsös édestészták illatosító édesítő-szereként használható, de a reggeliző asztalra is feladható.

A feltüntetett tápértékek a teljes mennyiségre vonatkoznak!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2382 kcal
  • Fehérje

    5 g
  • Zsír

    24 g
  • Szénhidrát

    576 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Egyszerű krumplis tészta
Egyszerű krumplis tészta

Ennél az ételnél a lényeg a sok hagyma, bors és paprika. Már többször túrbóztam fel ezzel, azzal, még baconnal, vörösborral is. Most a legegyszerűbben készítettem el.

Close