Mézes-fahéjas-narancsos kacsamell roston sült ananásszal és fűszeres burgonyával

2014-01-21
Mézes-fahéjas-narancsos kacsamell roston sült ananásszal és fűszeres burgonyával
  • Várható: 4 adag Mézes-fahéjas-narancsos kacsamell roston sült ananásszal és fűszeres burgonyával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 2:40 óra

Borajánló: száraz minőségi rozé bor

Hozzávalók:

  • 60 dkg kacsamell
  • ízlés szerint só
  • 3-4 db chili paprika
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg szójaszósz
  • kávéskanál kínai fűszerkeverék
  • csipet őrölt kömény
  • csipet majoránna
  • csipet őrölt fahéj
  • 2 dl száraz rozé bor
  • 1 kg burgonya
  • csipet só
  • csipet köménymag
  • csipet bors
  • 1 dl olaj
  • 1 db ananász
  • 1 dl szezámolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A kacsamellet megmossuk, bőrét éles késsel bevagdaljuk, majd besózzuk.

Lépés: 2

Elkészítjük a páclevet: a mézet és a szójaszószt elkeverjük a borral, majd kínai fűszerkeverékkel, köménnyel, majoránnával, fahéjjal ízesítjük. Beletesszük a kacsamellet, és hűtőszekrényben 60 percig pácoljuk.

Lépés: 3

A burgonyát megmossuk, cikkekre vágjuk, sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, megszórjuk köménymaggal és borssal. 180 °C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Lépés: 4

Az ananászt megtisztítjuk, karikára vágjuk, és szezámolajban megpirítjuk.

Lépés: 5

A kacsamelleket a pácból kivéve tűzforró olajban elősütjük, majd bőrével felfelé 180 °C-os sütőben, saját páclevével öntözve 10-12 perc alatt rózsaszínre sütjük. A megsült kacsamellet kivesszük a serpenyőből, pár percig pihentetjük, eközben a visszamaradt páclevet felforraljuk.

Lépés: 6

Vékony szeletekre vágjuk a kacsamellet, az ananászra elhelyezve tálaljuk, és körberakjuk a sült burgonyacikkekkel. A mártást külön kínáljuk az ételhez.

Lépés: 7

Petrezselyemzölddel és chili paprikával díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1129,1 kcal
  • Fehérje

    35,9 g
  • Zsír

    79,4 g
  • Szénhidrát

    66,6 g
  • Rost

    1,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.