Mézes diótorta

2013-12-12
Mézes diótorta
  • Várható: Mézes diótorta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség

Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 6 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom
  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg málna dzsem
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A mézet, a tojássárgáját, a tejet, a darált diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat egy keverőtálba tesszük, és addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz.

Lépés: 2

A sütőport elvegyítjük a liszttel, a tojásfehérjét habbá verjük, és mindkettőt fokozatosan hozzákeverjük a masszához.

Lépés: 3

Kézzel az egészet krémessé gyúrjuk, majd kivajazott és kilisztezett formába öntjük. 160 °C-os sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük.

Lépés: 4

Mikor kihűlt, egyenlő darabokra vágjuk, megszórjuk porcukorral, majd málna dzsemmel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1000,4 kcal
  • Fehérje

    21,9 g
  • Zsír

    87,9 g
  • Szénhidrát

    93,8 g
  • Rost

    3,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tengeri salpicon saláta
Tengeri salpicon saláta

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.

Close