Mazsolás csirkeleves
2014-04-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Mazsolás csirkeleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 100 g sárgarépa
- 100 g petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- 50 g zellergumó
- 1 db citrom
- 3 dl fehérbor
- 50 g vaj
- 30 g liszt
- 100 g mazsolaszőlő
- 50 g kristálycukor
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 5 g só
- 1 g őrölt gyömbér
- 1 g porított sáfrány
Elkészítés:
Lépés: 1
A megmosott csirkét - az aprólék is használható erre a célra - apró, raguszerű darabokra vágjuk, hasonlóképpen a zöldféléket is.
Lépés: 2
A vajat felforrósítjuk, rátesszük a csirkedarabokat, valamint a zöldféléket, és pár perc párolás után hozzáadjuk az őrölt fűszereket, megsózzuk és megszórjuk liszttel. Ha kissé átizzott, a petrezselyem vágott zöldjét hozzátéve felengedjük a borral (ha gyermekek is fogyasztják, ez elhagyható) és a tejszínnel, valamint annyi vízzel, hogy megfelelő mennyiséget kapjunk.
Lépés: 3
Közben megmossuk a mazsolaszőlőt, felkarikázzuk a meghámozott citromot, és hozzáforraljuk a már majdnem kész leveshez.
Lépés: 4
Tálaláskor tegyük bele az előzőleg kikevert tejfölt, és forrón adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
712 kcal -
Fehérje
66 g -
Zsír
33 g -
Szénhidrát
102 g