Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvás fánkkal

2014-04-10
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvás fánkkal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:35 óra
  • Kész: 1:50 óra

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 2 kg-os vadkacsa
  • 2 db zöld alma
  • 150 g zellergumó
  • 300 g vegyes zöldség
  • 50 g cukor
  • 2 dl almabefőtt leve
  • 2 dl csontlé
  • 1 dl olaj
  • 80 g liszt
  • 50 g vaj
  • 1 dl tej
  • 15 g só
  • 3 g egész bors
  • 1 db tojás
  • 1 g koriandermag
  • 3 db babérlevél
  • 100 g aszalt szilva
  • 400 g mandarin
  • 1 dl vörösbor
  • 4 cl Calvados vagy almapálinka
  • 2 g borókabogyó
  • olaj, a fánk sütéséhez

Elkészítés:

Lépés: 1

A megtisztított, kívül-belül jól megsózott vadkacsát az egyik almával és a zeller felével a hasüregében előmelegített sütőbe tesszük, és kevés vízzel, a darabolt vegyes zöldséggel és kevés olajjal 160 °C-on megsütjük. Sütés közben többször is meglocsoljuk az almabefőtt levével.

Lépés: 2

Közben elkészítjük a köretet. A vajból a liszttel és a forralt tejjel panádot készítünk, belekeverjük a tojást, sózzuk, és hozzáadjuk a kimagozott aszalt szilvát, amit előzőleg felfőzünk a vörösborban korianderrel és a babérlevéllel, és kihűtjük - leve nélkül -, majd hozzákeverjük a fánk anyagához.

Lépés: 3

Amikor a vadkacsa már puhára sült, kivesszük a sütőből, és tálalásig melegen tartjuk.

Lépés: 4

A zsírjában megpirítjuk a zöldséget, a felszeletelt másik almát, a tört borókák felét, a cukorral karamellizáljuk, egész borssal és sóval fűszerezzük, és lisztszórás után felengedjük a csontlével és az almabefőtt maradék levével, az aszalt szilva vörösboros levét is hozzáadjuk, és jól kiforraljuk. Átszűrve ezt is tegyük melegre.

Lépés: 5

Egy teflonos serpenyőbe kevés olajat forrósítunk, beletesszük a hámozott mandaringerezdeket, átforgatjuk a borókaőrleménnyel, a negyedelt vadkacsákkal, leöntjük az előmelegített almapárlattal, és lángolva adjuk az asztalra.

Lépés: 6

Felforrósítunk olajat, és kanállal beleszaggatjuk az aszalt szilvás fánkot, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Lépés: 7

A tányérra tálaljuk a mandarinos vadkacsát, mártást és fánkot teszünk mellé, de a mártást külön is adhatjuk.

Tipp:

Vadkacsaidényben különösen finom csemege, az ínyenceknek különösképpen ünnepi hangulatot áraszt, ha az asztalnál flambírozzuk e látványosan tálalt ételt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    788 kcal
  • Fehérje

    166 g
  • Zsír

    127 g
  • Szénhidrát

    199 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close