Mákos guba

2013-11-28
Mákos guba
  • Várható: Mákos guba 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 1 db kalács
  • 4 db tojás
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák

Elkészítés:

Lépés: 1

Az édes kalácsot felszeleteljük, a tejet megmelegítjük.

Lépés: 2

A tojássárgáját cukorral összekeverjük, majd vaníliás cukrot adunk hozzá. Felengedjük a meleg tej felével, és belehelyezzük a kalács-szeleteket.

Lépés: 3

Megszórjuk cukros, darált mákkal, és a maradék tejet is a tetejére öntjük. 180 °C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Lépés: 4

A sütőből kivéve kockára vágjuk, cukros mákkal megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    702,3 kcal
  • Fehérje

    90,9 g
  • Zsír

    35,2 g
  • Szénhidrát

    188 g
  • Rost

    5,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Édes-savanyú sertésragu
Édes-savanyú sertésragu

A sovány sertéshúst megmossuk, és a lilahagymával és a kaliforniai paprikával együtt vékony csíkokra vágjuk.

Close