Máglyarakás

2013-11-30
Máglyarakás
  • Várható: Máglyarakás 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:15 óra

Borajánló: száraz, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 0,5 kg alma
  • 1 db kalács
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg porcukor
  • 3 cl rum
  • 20 dkg baracklekvár
  • csipet fahéj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, a tejet felmelegítjük. A tojás sárgáját összekeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral és a langyos tejjel. A kalácsot ujjnyi szeletekre vágjuk, majd belemártjuk a tojásos tejbe.

Lépés: 2

Egy megfelelő méretű tepsit kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Belehalmozzuk az áztatott kalács egyik felét. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, fahéjat teszünk rá, majd elhelyezzük a tepsibe. Az áztatott kalács másik felét az almára rétegezzük, elsimítjuk. A baracklekvárt rummal vegyítjük, és betakarjuk vele az étel tetejét.

Lépés: 3

160 °C-os sütőben, 40 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a tojás fehérjéből és a cukor másik feléből kemény habot verünk, ezzel beborítjuk a sütemény tetejét, majd 180 °C-os sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.

Lépés: 4

Mikor elkészült, vízbe mártott, éles késsel kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1425,1 kcal
  • Fehérje

    26,5 g
  • Zsír

    98,1 g
  • Szénhidrát

    162,1 g
  • Rost

    4,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kahlua Espresso Martini koktél
Kahlua Espresso Martini koktél

Töltsük meg a shakert tört jéggel, és adjuk hozzá a kávélikőrt.

Close