Máglyarakás
2013-11-30- Várható: Máglyarakás 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:15 óra
Borajánló: száraz, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 3 db tojás
- 18 dkg cukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 0,5 kg alma
- 1 db kalács
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg porcukor
- 3 cl rum
- 20 dkg baracklekvár
- csipet fahéj
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, a tejet felmelegítjük. A tojás sárgáját összekeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral és a langyos tejjel. A kalácsot ujjnyi szeletekre vágjuk, majd belemártjuk a tojásos tejbe.
Lépés: 2
Egy megfelelő méretű tepsit kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Belehalmozzuk az áztatott kalács egyik felét. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, fahéjat teszünk rá, majd elhelyezzük a tepsibe. Az áztatott kalács másik felét az almára rétegezzük, elsimítjuk. A baracklekvárt rummal vegyítjük, és betakarjuk vele az étel tetejét.
Lépés: 3
160 °C-os sütőben, 40 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a tojás fehérjéből és a cukor másik feléből kemény habot verünk, ezzel beborítjuk a sütemény tetejét, majd 180 °C-os sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.
Lépés: 4
Mikor elkészült, vízbe mártott, éles késsel kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Átlag értékelés
(4 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1425,1 kcal -
Fehérje
26,5 g -
Zsír
98,1 g -
Szénhidrát
162,1 g -
Rost
4,9 g