Lencsefőzelék

2014-04-04
Lencsefőzelék
  • Várható: Lencsefőzelék 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 55perc

Úgy tartja a mondás, hogy aki újévkor lencsefőzeléket fogyaszt, annak tele lesz a pénztárcája. Persze a lencsefőzeléket nemcsak újévkor érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, és egy kis kolbásszal, vagy füstölt hússal akár egytálételként is megteszi.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1 szál füstölt kolbász, felkarikázva
  • 1 kis fej vöröshagyma, egészben hagyva
  • 2 gerezd fokhagyma, egészben hagyva
  • bors
  • 2-3 babérlevél
  • őrölt kömény
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár

Tipp:

Hogy lerövidítsük a lencse főzési idejét, érdemes éjszakára beáztatni. Mielőtt azonban elkezdjük főzni a lencsét, cseréljük ki alatta a vizet.

Elkészítés:

Lépés: 1

Valamivel több vízben kezdjük el főzni a lencsét, mint amennyi ellepi, és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, sózzunk-borsozzunk, és szórjunk egy keveset az őrölt köményből is az ételbe.

Lépés: 2

Ha a lencse megpuhult, akkor tejfölös rántással sűrűsítsük. Ehhez a lisztet pirítsuk zsemleszínűre egy kevés olajon, majd húzzuk le a tűzről, merjünk hozzá a főzőléből és keverjük simára.

Lépés: 3

A rántáshoz keverjük hozzá a tejfölt, így is keverjük simára, majd adjuk hozzá az ételhez. Forraljuk még pár percig a főzeléket, adjuk hozzá a mustárt, és dobjuk bele a kolbászt is, majd tálaljuk forrón tálaljuk a lencsefőzeléket.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Emma Vendéglő, Pilisszentkereszt
Emma Vendéglő

A Pilis-hegy lábánál Pilisszentkereszten található éttermünk, ahol kellemes környezetben, családias hangulatban kóstolhatják meg specialitásunkat, amely vad és szlovák ételkülönlegességek. 100 fő-ig csoportok fogadására alkalmas helyiség áll rendelkezésre, valamint boxok, melyek...

Close