Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával

2013-11-25
Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával
  • Várható: 2 tányér Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéstarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db kicsi paradicsom
  • 2 szelet avokádó
  • 2 db friss chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika

Elkészítés:

Lépés: 1

A hagymákat szeletelem, a paprikát és a paradicsomot darabolom, a sárgarépát vastagabb csíkokra vágom.

Lépés: 2

A zöldborsót kevés vízzel felteszem főni, sózom, borsozom.

Lépés: 3

Egy másik edényben párolom a répát, sózom, borsozom.

Lépés: 4

Egy serpenyőbe beteszem a tarja szeleteket, a hagymát, paprikát, paradicsomot, locsolok rá egy kevés olívaolajat, fűszerezem, s fedő alatt párolom.

Lépés: 5

A borsót botmixerrel összekeverem.

Lépés: 6

Tálaláskor teszek a tányérra a tarja szeleteket, formázott borsópürét, rá egy chilit, mellé egy paradicsomot, répagúlát, s egy szelet avokádót.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Bodzavirág borpongyolában

Otthon bő folyó vízben többször is átmossuk.

Close