Lebbencsleves
2014-04-05- Várható: Lebbencsleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
A lebbencsleves az igazán tartalmas ételek közé tartozik. Én azért imádom, mert a pirított tészta, valamint a füstölt szalonna íze és illata számomra a vidék hangulatát kölcsönzi.
Hozzávalók:
- 25 dkg nagykocka vagy lebbencstészta
- 20 dkg füstölt szalonna, felkockázva
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 6 db burgonya, felkockázva
- 1 paradicsom, félbevágva
- 1 paprika, csíkokra vágva
- pár csipet petrezselyemzöld, apróra vágva
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 liter víz
Elkészítés:
Lépés: 1
Először lassan pirítsuk meg a szalonnát, aminek a zsírjából tegyünk félre néhány evőkanállal. A piruló szalonnához adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd öntsük hozzá a vizet.
Lépés: 2
Egy másik lábasban pirítsuk meg a félretett szalonnazsíron a tésztát. Ez nagyon fontos része a receptnek, hiszen a tésztáknak jól meg kell pirulnia, de nem szabad odaégniük.
Lépés: 3
A megpirult tésztát adjuk hozzá a leves alaphoz, majd tegyük bele a burgonyát, a paradicsomot, a paprikát, és fűszerezzünk.
Lépés: 4
A lebbencslevest addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ha elkészült, akkor vegyük ki a paradicsomot és a paprikát.
Lépés: 5
A lebbencslevest forrón tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet