Lebbencsleves

2014-04-05
Lebbencsleves
  • Várható: Lebbencsleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

A lebbencsleves az igazán tartalmas ételek közé tartozik. Én azért imádom, mert a pirított tészta, valamint a füstölt szalonna íze és illata számomra a vidék hangulatát kölcsönzi.

Hozzávalók:

  • 25 dkg nagykocka vagy lebbencstészta
  • 20 dkg füstölt szalonna, felkockázva
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 6 db burgonya, felkockázva
  • 1 paradicsom, félbevágva
  • 1 paprika, csíkokra vágva
  • pár csipet petrezselyemzöld, apróra vágva
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 liter víz

Elkészítés:

Lépés: 1

Először lassan pirítsuk meg a szalonnát, aminek a zsírjából tegyünk félre néhány evőkanállal. A piruló szalonnához adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd öntsük hozzá a vizet.

Lépés: 2

Egy másik lábasban pirítsuk meg a félretett szalonnazsíron a tésztát. Ez nagyon fontos része a receptnek, hiszen a tésztáknak jól meg kell pirulnia, de nem szabad odaégniük.

Lépés: 3

A megpirult tésztát adjuk hozzá a leves alaphoz, majd tegyük bele a burgonyát, a paradicsomot, a paprikát, és fűszerezzünk.

Lépés: 4

A lebbencslevest addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ha elkészült, akkor vegyük ki a paradicsomot és a paprikát.

Lépés: 5

A lebbencslevest forrón tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Brokkolisaláta pirított mandulával
Brokkolisaláta pirított mandulával

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben, 8-10 perc alatt roppanósra főzzük.

Close