Latte Macchiato
2013-03-02- Várható: Latte Macchiato 1 főre
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 4perc
A Macchiato fordított változata, itt a fekete kávé kevesebb a tejhez képest.
Ejtsd: Látte Mákkiáto
Pohár: üvegpohár
Kiegészítés/Díszítés: cukor
Hozzávalók:
- 1 adag presszókávé (rövid kávé, espresso)
- 2-3 dl tej
Elkészítés:
Lépés: 1
Elsőként habosítjuk meg a tejet egy hőálló edényben, a kávégép habosító fejének segítségével (előtte engedjük ki a gőzt). A habosítás után töröljük le a habosító fejet, és ismét engedjük ki a gőzt.
Lépés: 2
Krémesítsük a tejet a hőálló edényben, azaz körkörös mozdulatokkal, és időnként megütögetve az edény alját készítsünk tejhab krémet, majd öntsük át egy üvegpohárba.
Lépés: 3
Készítsük el az egy adag (7 g őrölt kávé felhasználásával) presszókávét.
Lépés: 4
Miután elkészült a presszókávé, öntsük rá szép lassan az ital tetejére, amely a tej és tejhab között szépen megáll, és forrón szervírozzuk.
Tipp:
A Latte Macchiato-t csészealjon, egy hosszabb szárú kávéskanállal, cukorral, egy kevés vízzel, és szalvétával szolgáljuk fel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet