Körtével töltött tyúkpecsenye
2014-05-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Professzionális
- Várható: Körtével töltött tyúkpecsenye 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 3:50 óra
- Kész: 4:10 óra
Hozzávalók:
- 1 db kb. 1,60-1,70 kg-os tyúk
- 50 g füstölt szalonna
- 10 g só
- 2 g majoránna
- 4 db kb. 400 g körte
- 50 g tyúk- vagy libazsír
- 150 g gomba
- 5 g egész bors
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 50 g liszt
- 50 g vöröshagyma
- 1 g sáfrány
- 320 g rizs
- 4 karika ananászbefőtt
Elkészítés:
Lépés: 1
A megtisztított és sütésre előkészített tyúkot esetleg az aprólékával együtt bezöldségeljük, és feltesszük főni, amikor félpuha, kivesszük a fazékból. Az aprólékot tovább főzzük, és hagyományos húslevest készítünk.
Lépés: 2
A tyúkot a bőre alatt igen vékonyra vágott füstölt szalonna-csíkokkal beterítjük. Utánasózzuk, és a hasüregébe beleszórjuk a majoránnát, az egész borsot, majd megtöltjük a következő módon készült péppel: a körtéket hosszában megfelezzük, magházát eltávolítjuk, a belsejét kikaparjuk, és apróra vágva hozzátesszük a kevés vöröshagymás pirított, apróra vágott gombához, sózzuk és jól összedolgozzuk.
Lépés: 3
A megmaradt péppel a körtéket is megtöltjük, vékony zsineggel átkötözzük. A töltött tyúkot is átkötözzük, majd lábosba tesszük, aláöntjük a bort és a fennmaradt zsiradékot, nem túl forró sütőben aranybarnára sütjük. Befejezés előtt hozzátesszük a körtéket, azzal is átsütjük, majd kiemeljük őket a lábosból.
Lépés: 4
A visszamaradt zsírt lepirítjuk, liszttel megszórjuk, a tejföllel és kevés vízzel mártást készítünk, átszűrjük. A megsült tyúkot úgy szeleteljük, hogy minden tányérra jusson töltelék és töltött körte, valamint saját mártás is.
Lépés: 5
Sáfránnyal színezett, ízesített rizsköretet adjunk mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
729 kcal -
Fehérje
48 g -
Zsír
25 g -
Szénhidrát
49 g