Körteleves borral (főzés nélkül)

2014-04-18
Körteleves borral (főzés nélkül)
  • Várható: Körteleves borral 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 800 g érett, édes körte
  • 4 dl félédes fehérbor
  • 2 db citrom
  • 40 g porcukor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A meghámozott, felezett és magjaitól megtisztított körtékből - karalábéfúróval - húsz golyót formázunk, ezeket az egyik citrom szűrt levében tartjuk tálalásig.

Lépés: 2

A maradék körtéből a tejszín és a bor hozzáadásával turmixgépben pépet készítünk, és felengedjük borral - porcukorral ízesítjük - a kívánt mennyiségre.

Lépés: 3

Előhűtött csészékbe osztjuk a körtegolyókat, rátöltjük a levest, és egy-egy citromcikkel felékesítve adjuk asztalra.

Tipp:

Pár óra továbbhűtés és érlelés csak kidomborítja kellemes ízeit.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    340 kcal
  • Fehérje

    2 g
  • Zsír

    10 g
  • Szénhidrát

    43 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vörösbor és sajt
Vörösboros diéta – csak ínyenceknek!

Egy pohár finom borról a legszigorúbb fogyókúra alatt sem szabad lemondani, sőt egyes dietetikusok kifejezetten ajánlják is. Élénkíti a keringést és értékes összetevőinek hála a vörösbor jótékonyan hat az idegrendszerre...

Close