Kolbászos-fűszeres töltelékkel töltött csirke sörben sütve, brokkolis krumplipürével és almakompóttal

2013-12-25
Kolbászos-fűszeres töltelékkel töltött csirke sörben sütve, brokkolis krumplipürével és almakompóttal
  • Várható: 6 adag Kolbászos-fűszeres töltelékkel töltött csirke sörben sütve, brokkolis krumplipürével és almakompóttal
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:45 óra

Hozzávalók (töltött csirkecombokhoz):

  • 1200 g csirkecomb
  • 2 db zsemle
  • 25 dkg csabai füstölt kolbász
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás (mélyalmos, L méret)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1/2 liter világos sör

Hozzávalók (brokkolis burgonyapüréhez):

  • 1/2 kg brokkoli
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 liter tej
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt fehérbors

Hozzávalók (almakompóthoz):

  • 60 dkg alma
  • 1 db citrom
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kis darab egész fahéj
  • 6 db szegfűszeg

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkecombokat megmossuk, fellazítjuk rajtuk a bőrt.

Lépés: 2

Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt ledaráljuk, a zsemléket tejbe áztatjuk, amikor puha lesz, kinyomkodjuk, és a kolbászhoz keverjük, hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet. A jól összekevert tölteléket a fellazított bőr alá töltjük. Tűzálló tálba téve, sörrel meglocsolva 160 °C-on 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sütés közben saját levével locsolgatjuk.

Lépés: 3

A brokkolit sós vízben puhára főzzük. A héjában főtt, megtisztított burgonyával együtt, főző vize nélkül lepasszírozzuk, vajjal, tejjel elkeverjük, sóval, szerecsendióval ízesítjük.

Lépés: 4

Az almát négyfelé vágjuk, citromlével megcsepegtetjük. Három deciliter vízben a mézet fahéjjal, szegfűszeggel felforraljuk, és ebben tíz perc alatt megfőzzük az almát.

Lépés: 5

Tálalásnál a pürét megformázzuk, a kompótot ízlésesen elhelyezzük a töltött csirkecombok mellett.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1588,2 kcal
  • Fehérje

    100,5 g
  • Zsír

    92,5 g
  • Szénhidrát

    94,7 g
  • Rost

    7,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1UP koktél
1UP koktél

Öntsük a röviditalos pohárba a kókuszos rumot, és rétegezzük rá a dinnyelikőrt.

Close