Kókuszos hárommiatyánkos süti

2013-11-01
Kókuszos hárommiatyánkos süti
  • Várható: 24 kocka Kókuszos hárommiatyánkos süti
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 50perc

Azoknak ajánlom elkészíteni, akik mindig időhiányban szenvednek, mert ez olyan egyszerű, gyors sütemény, amely összeállítható annyi idő alatt, míg az ember három miatyánkot elmond.

Hozzávalók:

  • 3 pohár kefir
  • 3 pohár liszt
  • 3 pohár cukor
  • 2 pohár kókuszreszelék
  • 1 pohár étolaj
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál natúr kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kisüveg pikáns ízű savanykás lekvár

A kefires pohár a mérce – én 150 grammos kefirt használtam.

Elkészítés:

Lépés: 1

Kezdhetjük azzal, hogy a sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük 180 fokra, mert míg bemelegszik, összeállíthatjuk a tésztát. Nincs más dolgunk, mint minden hozzávalót összekeverni. Először a cukrot a tojásokkal kikevertem, majd úgy adtam hozzá a kefirt, kókuszreszeléket, olajat, végül több részletben a kakaóporral és a szódabikarbónával elvegyített lisztet.

Lépés: 2

Sütőpapírral kibélelt 20×30-as tepsibe töltöttem a masszát, és 30-35 perc alatt sül meg, de tanácsos tűpróbát végezni.

Lépés: 3

Benne hagytam a tepsiben, s miután langyosra hűlt, tetejére kentem a lekvárt. Ezt bőven meghintettem kókuszreszelékkel. Hidegen szeleteltem fel.

Feleség, anya és nagymama vagyok, aki..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Martini Sweet koktél
Martini Sweet koktél

A két italt elkeverjük pár szem jéggel egy keverőpohárban, majd a pohárba szűrjük és díszítjük.

Close