Kókuszleves csirkehússal
2013-12-30- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Kókuszleves csirkehússal
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Borajánló: félszáraz, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 1 db húsleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 db citrom
- 20 dkg gomba
- 50 dkg csirkemell filé
- 5 db chili paprika
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 dl citromlé
- 1 dl Worchester szósz
Elkészítés:
Lépés: 1
A húsleveskockát 1 liter vízben felfőzzük.
Lépés: 2
A reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az egész citromot botmixerrel pépesítjük és belefőzzük a levesbe, majd 15 perc főzés után a csíkokra vágott gombát és a csirkehúst is hozzáadjuk.
Lépés: 3
A chili paprikából eltávolítjuk a magházat, csíkokra vágjuk, a felét hozzáadjuk a leveshez, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük, végül citromlével és Worchester szósszal ízesítjük.
Lépés: 4
Pár perc pihentetés után, citromkarikával és szeletelt chili paprikával tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
436,2 kcal -
Fehérje
40,7 g -
Zsír
22,2 g -
Szénhidrát
17,7 g -
Rost
7,7 g