Kivivel pirított szárnyas- vagy libamájszeletek
2014-04-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Kivivel pirított szárnyas- vagy libamájszeletek 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 500-600 g hízott liba mája vagy ugyanennyi szárnyasmáj
- 4 db kivi
- 50 g vaj
- 50 g margarin
- 80 g érett kökény
- 320 g rizs
- 5 g só
- 80 g muskotályos szőlő
- 150 g alma
- 50 g magozott cseresznye
- 1 dl tokaji aszú
- 1 dl kész barna- vagy spanyolmártás
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a köretet készítjük el. A megmosott és lecsepegtetett rizst a margarinon átforrósítjuk, rátesszük a szintén megmosott és kimagozott kökényt, és megfelelő mennyiségű vízzel felöntve készre pároljuk.
Lépés: 2
Elkészítjük a mártást. Az almát hámozás nélkül felkockázzuk, a szőlőszemeket és a cseresznyét kimagozás után a felforrósított vajra tesszük. Ha mindhárom gyümölcs elfőtte a saját levét, a tokaji aszút hozzátéve kiforraljuk a kész barna- vagy spanyolmártással. Meleg helyre állítjuk, és vajdarabkákat csipkedjünk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg.
Lépés: 3
A libamájat felszeleteljük, személyenként négy szeletbe, és az író nélküli vajon mindkét oldalát átsütjük. Ugyanebben a vajban átsütjük a hámozott, vastagabb szeletbe vágott kivit is.
Lépés: 4
Tálaláskor a kökényes rizsből formát készítünk a tányérra, váltakozva helyezzük rá a sült liba- vagy szárnyasmájat és a kivit, kevés mártást öntünk mellé, de külön is adhatunk a gyümölccsel dúsított mártásból.
Tipp:
A májat mindig utoljára süssük készre.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
972 kcal -
Fehérje
126 g -
Zsír
118 g -
Szénhidrát
85 g