Kenyérpuding

2012-11-12
  • Várható: Kenyérpuding 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 45perc

A hagyományos brit konyhának rengeteg olyan receptje van, amely a konyhai maradékok felhasználásán alapul. A mindennapi bevásárlás során nagyon nehéz eldönteni, hogy mennyi kenyeret és péksüteményt vásároljunk, és emiatt gyakran halmozódnak felesleges péktermékek.

Kenyérpuding receptünket is ilyen megfontolásból alkothatták, de Magyarországon teljesen más típusú kenyereket lehet kapni, ezért ehhez a recepthez kalács felhasználását javasoljuk.

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín (20%-os)
  • 6 vastag szelet kalács
  • 5 dkg dió, durvára őrölve
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Lépés: 1

Gőz fölött kezdjük el melegíteni a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a cukrot. Melegítsük, de ne forraljuk fel ezeket a hozzávalókat.

Lépés: 2

A csipet sóval verjük jó habosra a tojásokat (nem kell őket szétválasztani), majd öntsük hozzájuk a meleg tejszínes massza felét, jól keverjük el őket, végül keverjük el benne a tejszínes massza második felét is. Ezzel már el is készült a sodónk.

Lépés: 3

A kalács szeleteket pirítsuk meg - ehhez csak egy tepsiben tegyük be őket a 180 fokra előmelegített sütőbe. A cél, hogy a kalácsszeletek kiszáradjanak, megpiruljanak.

Lépés: 4

A megpirult kalácsokat tegyük egy jénai tálba, öntsük rájuk a sodót, szórjuk meg a dióval, és tegyük őket vissza a sütőbe, és még 180 fokon 15-20 percig süssük őket. Az elkészült kenyérpudingot még forrón kínálják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Angol karácsonyi gyümölcspuding

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

A krumplifőzelék az egyik legfinomabb magyar étel.

Close