Karamellizált cukorlapok
2013-11-05- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Karamellizált cukorlapok 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 20perc
Aki szereti magának készíteni a különböző kreatív finomságokat, annak érdemes kipróbálni a karamellizált cukorlapok elkészítését is. Ezt az édességet nemrég láttam a boltban, ezért kedvet kaptam az elkészítéséhez – íme a receptje.
Hozzávalók:
- 30 dkg kristálycukor
- 20 dkg szezámmag (helyettesíthető bármilyen olajos maggal)
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
Lépés: 1
Közepes lángon, egy tapadásmentes serpenyőben kezdjük el melegíteni a cukrot és a vizet. Nagyon sűrű kavargatás közepette a cukor szépen elkezd karamellizálódni, ekkor hozzá kell adni a szezámmagot, és addig kell tovább pirítani, amíg az egész elegy aranysárga nem lesz.
Lépés: 2
Ezután határozott mozdulattal öntsük rá a cukros keveréket egy alufólia lapra, majd egyenletesen simítsuk néhány milliméter vastagra.
Lépés: 3
A cukorlapot hagyjuk kihűlni, utána pedig vágjunk belőle szép táblákat.
Tipp:
A cukor melegítésekor figyeljünk oda, mert hirtelen, szinte minden átmenet nélkül kezd el karamellizálódni. Legyünk óvatosak, mert a cukor egész magas hőmérsékleten karamellizálódik.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet