Karamellizált cukorlapok

2013-11-05
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Karamellizált cukorlapok 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 20perc

Aki szereti magának készíteni a különböző kreatív finomságokat, annak érdemes kipróbálni a karamellizált cukorlapok elkészítését is. Ezt az édességet nemrég láttam a boltban, ezért kedvet kaptam az elkészítéséhez – íme a receptje.

Hozzávalók:

  • 30 dkg kristálycukor
  • 20 dkg szezámmag (helyettesíthető bármilyen olajos maggal)
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

Lépés: 1

Közepes lángon, egy tapadásmentes serpenyőben kezdjük el melegíteni a cukrot és a vizet. Nagyon sűrű kavargatás közepette a cukor szépen elkezd karamellizálódni, ekkor hozzá kell adni a szezámmagot, és addig kell tovább pirítani, amíg az egész elegy aranysárga nem lesz.

Lépés: 2

Ezután határozott mozdulattal öntsük rá a cukros keveréket egy alufólia lapra, majd egyenletesen simítsuk néhány milliméter vastagra.

Lépés: 3

A cukorlapot hagyjuk kihűlni, utána pedig vágjunk belőle szép táblákat.

Tipp:

A cukor melegítésekor figyeljünk oda, mert hirtelen, szinte minden átmenet nélkül kezd el karamellizálódni. Legyünk óvatosak, mert a cukor egész magas hőmérsékleten karamellizálódik.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sajtos-zöldséges haltornyocska
Sajtos-zöldséges haltornyocska

A padlizsánt és a cukkínit ujjnyi vastagságúra vágjuk, és egyik felüket megkenjük pesto-val.

Close