Káposztás tészta
2013-02-21- Várható: Káposztás tészta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
“Sokan azért nem kedvelik a káposztás tésztát, mert túlságosan erőteljes, karakteres az íze. Ezt elkerülendő mi egy kis almát szoktunk tenni a káposztás tésztához, mert így sokkal könnyedebb lesz az íze.”
Hozzávalók:
- 1 fejes káposzta, lereszelve
- 2 db alma, megpucolva, lereszelve
- olaj
- só
- bors
- 1-2 evőkanál cukor
- 50 dkg kockatészta, al dentére főzve (a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta jelzője)
Elkészítés:
Lépés: 1
Először néhány csepp olajon kezdjük el pirítani a káposztát, valamint az almát. Ha a káposzta és az alma megfonnyadt, akkor adjuk hozzájuk a cukrot, és karamellizáljuk őket. Addig pirítsuk a hozzávalókat, amíg meg nem puhulnak, miközben sózunk, borsozunk.
Lépés: 2
Ha a káposztás tészta feltétje elkészült, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy összeforgassuk az al dentére főzött kockatésztával.
Tipp:
Figyeljenek arra, hogy ne borsozzák túl a káposztás tésztát, inkább tegyenek az asztalra egy kicsit belőle, hogy mindenki szórjon belőle a saját ízlése szerint.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet