Juharszirup
2013-03-17- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 1 üveg Juharszirup
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:22 óra
Néhány koktél, amelyben juharszirup is felhasználásra kerül: Campari Stinger, Espresso Martini, Tiramisu Kávé
Hozzávalók:
- 2 csésze fehér cukor (kristálycukor)
- 2 csésze barna cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 csésze kukoricaszirup
- 4 csésze víz
- 1 evőkanál juhar kivonat
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy edénybe rakjunk vizet, és rakjuk bele a cukrokat és a kukoricaszirupot.
Lépés: 2
Közepes lángon, 1 órán át, folyamatosan kevergetve, olvasszuk fel a cukrot és a szirupot.
Lépés: 3
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vanília és juhar kivonatot, és keverjük jól össze.
Lépés: 4
Hagyjuk kihűlni, és töltsük át egy üvegedénybe a juharszirupot (maple syrup), és tároljuk szobahőmérsékleten.
Átlag értékelés
(3.9 / 5)
10 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: kutya on 2017.május 8.
Ez NEM juharszirup. Ez valami juhar-aromával készült kukoricás-fehér cukros, vaníliás kotyvasztás, ami esetleg, nagyon távolról emlékeztethet juharszirupra, de csak azt,aki még nem kóstolt igazit. Ez a cím megtévesztő. Esetleg “juharszirup pótló”, vagy valami hasonló lehetne.
Szerző: Vatsafi on 2022.február 2.
Az előző hozzászólóval mélységesen egyetértek egyrészt, másrészt eleve “imádom” az ilyen teljesen hasznavehetetlen receptúrákat. Életszerű, hogy egy recept juharszirupot ír, ami épp nincs otthon, és akkor helyettesítőt keresve a neten bárki hasznát veszi ennek a leírásnak, ami első blikkre még akár össze is dobható lenne otthon, egészen addig, míg el nem jutsz az utolsó sorig, “JUHARKIVONAT”. Köszi, tényleg köszi a semmit. Ha lenne juharkivonatom a szekrény mélyén, nyilván nyúlnék érte… de még kevésbé beszerezhető hozzávaló, mint a szirup maga. Előbb veszek szirupot a boltban (és akkor azért lesz felesleges ez a katyvasz), mint kivonatot…