Hummusz
2013-09-26
- Várható: Hummusz fűszeres krém 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:40 óra
- Kész: 1:50 óra
Aki szereti az arab konyhát, biztosan kedveli a hummuszt is, amely egy nagyon finom, jellegzetes ízű, fűszeres krém. A hummusz fő összetevője a csicseriborsó, amelyet bármelyik élelmiszeráruházban beszerezhetünk.
Hozzávalók:
- 40 dkg csicseriborsó
- 1 citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 teáskanál tahini, vagyis szezámmagkrém (szezámpaszta)
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A csicseriborsókat áztassuk be egy éjszakára, hogy egy kicsit megduzzadjanak, megpuhuljanak, könnyebben lehessen megfőzni őket.
Lépés: 2
Másnap kb. másfél óra alatt főzzük meg a csicseriborsókat, miközben félúton lecseréljük a főzővizet.
Lépés: 3
Ha a csicseriborsó elkészült, akkor tegyük be egy turmixgépbe, adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát, a sót és a borsót, majd kezdjük el turmixolni. A keverés közben csepegtessük hozzá az olívaolajat. Kóstoljuk meg a hummuszt, és ha kell, akkor még fűszerezzünk.
Tipp:
A kész hummuszt fogyaszthatjuk magában, vagy pirítóssal, de isteni friss zöldségekbe mártogatva is.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet