Hummusz

2013-09-26
Hummusz
  • Várható: Hummusz fűszeres krém 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:40 óra
  • Kész: 1:50 óra

Aki szereti az arab konyhát, biztosan kedveli a hummuszt is, amely egy nagyon finom, jellegzetes ízű, fűszeres krém. A hummusz fő összetevője a csicseriborsó, amelyet bármelyik élelmiszeráruházban beszerezhetünk.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csicseriborsó
  • 1 citrom leve
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 teáskanál tahini, vagyis szezámmagkrém (szezámpaszta)
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

A csicseriborsókat áztassuk be egy éjszakára, hogy egy kicsit megduzzadjanak, megpuhuljanak, könnyebben lehessen megfőzni őket.

Lépés: 2

Másnap kb. másfél óra alatt főzzük meg a csicseriborsókat, miközben félúton lecseréljük a főzővizet.

Lépés: 3

Ha a csicseriborsó elkészült, akkor tegyük be egy turmixgépbe, adjuk hozzá a citromlevet, a fokhagymát, a sót és a borsót, majd kezdjük el turmixolni. A keverés közben csepegtessük hozzá az olívaolajat. Kóstoljuk meg a hummuszt, és ha kell, akkor még fűszerezzünk.

Tipp:

A kész hummuszt fogyaszthatjuk magában, vagy pirítóssal, de isteni friss zöldségekbe mártogatva is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Banános rizsgombócok

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sült hagyma bacon szelettel körbetekerve

  • Tepsis burgonya és zöldségek

    Tepsis burgonya

  • Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

    Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gyömbérörvény turmix
Gyömbérörvény turmix

Antioxidánsokban gazdag ital. A lime elősegíti a mérgező anyagok kiválasztását.

Close