Hortobágyi húsos palacsinta
2013-09-26- Konyha: Magyar
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Hortobágyi húsos palacsinta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:15 óra
A hortobágyi húsos palacsinta az egyik legismertebb magyar étel, amelyet az éttermek előételként szoktak ajánlani, pedig nagyon laktató. Ha kedveli a sós palacsintákat, akkor a hortobágyi húsos palacsinta receptjének ott kell lennie a receptjei között.
Hozzávalók:
- 8-12 db palacsinta
- 50 dkg csirkemell, nagyon apró csíkokra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 zöldpaprika, apróra vágva
- 1 paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál fűszerpaprika (pirospaprika)
- só
- bors
Palacsinta alaptészta elkészítése
Elkészítés:
Lépés: 1
A töltelékhez tulajdonképpen csirkepörköltet kell készíteni. Ehhez a hagymát pirítsuk meg egy kis olajon, majd süssük fehérre benne a csirkemellet, és ízesítsük a pirospaprikával.
Lépés: 2
A pörköltalapra tegyük rá a paradicsomot és a paprikát, és öntsünk rá annyi vizet, hogy a húst épphogy ellepje. Sózzunk, borsozzunk, majd fedő alatt főzzük puhára a húst, és a főzés utolsó szakaszában adjuk hozzá a fokhagymát is.
Lépés: 3
Ha csirkemell megpuhult, akkor le lehet darálni. Én azonban így szoktam beletölteni a palacsintákba, mert nem szeretek a darálással vesződni. Amikor töltjük a palacsintákat, igyekezzünk a szaftot kerülni, csak a husit töltsük bele.
Lépés: 4
A megmaradt szaftot keverjük össze a tejföllel, és öntsük nyakon vele a palacsintákat. Ha gondoljuk, akkor egy tepsiben még berakhatjuk a palacsintákat a sütőbe, hogy egy kicsit összekottyantsuk őket.
Tipp:
Olyat is hallottam, hogy valaki lisztben, tojásban és zsemlemorzsában kipanírozza, és kirántja a palacsintákat, és csak ezután önti rá a tejfölös szószt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet