Hortobágyi húsos palacsinta

2013-09-26
Hortobágyi húsos palacsinta
  • Várható: Hortobágyi húsos palacsinta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:15 óra

A hortobágyi húsos palacsinta az egyik legismertebb magyar étel, amelyet az éttermek előételként szoktak ajánlani, pedig nagyon laktató. Ha kedveli a sós palacsintákat, akkor a hortobágyi húsos palacsinta receptjének ott kell lennie a receptjei között.

Hozzávalók:

  • 8-12 db palacsinta
  • 50 dkg csirkemell, nagyon apró csíkokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 zöldpaprika, apróra vágva
  • 1 paradicsom, meghámozva, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (pirospaprika)
  • bors

Palacsinta alaptészta elkészítése

Elkészítés:

Lépés: 1

A töltelékhez tulajdonképpen csirkepörköltet kell készíteni. Ehhez a hagymát pirítsuk meg egy kis olajon, majd süssük fehérre benne a csirkemellet, és ízesítsük a pirospaprikával.

Lépés: 2

A pörköltalapra tegyük rá a paradicsomot és a paprikát, és öntsünk rá annyi vizet, hogy a húst épphogy ellepje. Sózzunk, borsozzunk, majd fedő alatt főzzük puhára a húst, és a főzés utolsó szakaszában adjuk hozzá a fokhagymát is.

Lépés: 3

Ha csirkemell megpuhult, akkor le lehet darálni. Én azonban így szoktam beletölteni a palacsintákba, mert nem szeretek a darálással vesződni. Amikor töltjük a palacsintákat, igyekezzünk a szaftot kerülni, csak a husit töltsük bele.

Lépés: 4

A megmaradt szaftot keverjük össze a tejföllel, és öntsük nyakon vele a palacsintákat. Ha gondoljuk, akkor egy tepsiben még berakhatjuk a palacsintákat a sütőbe, hogy egy kicsit összekottyantsuk őket.

Tipp:

Olyat is hallottam, hogy valaki lisztben, tojásban és zsemlemorzsában kipanírozza, és kirántja a palacsintákat, és csak ezután önti rá a tejfölös szószt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával
Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával

A pulykamellet szép vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk.

Close