Hókifli
2013-12-01- Várható: Hókifli 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Borajánló: félédes, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 3 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1-2 dl tej
Hozzávalók (töltelékhez):
- 25 dkg baracklekvár
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- csipet fahéj
- 10 dkg darált dió
Hozzávalók (tálaláshoz):
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A lisztet a margarinnal, a tejföllel, a cukorral, a meleg tejben felfuttatott élesztővel és csipet sóval összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük, majd fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk.
Lépés: 2
Pogácsaszaggatóval kisebb szeleteket szúrunk ki, majd a következő töltelékek egyikét töltjük bele:
1. Baracklekvár
2. Mákos töltelék: elkészítéséhez először összekeverjük a darált mákot és a porcukrot, majd forró tejjel leforrázzuk, és csipetnyi fahéjjal ízesítjük
3. Diós töltelék: elkészítéséhez a darált dióhoz hozzáadjuk a porcukrot
Lépés: 3
A tésztából kifli formákat tekerünk, és 180 °C-os sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.
Lépés: 4
Ha kész, megforgatjuk vaníliás cukorban, majd porcukorban, és melegen tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1910,4 kcal -
Fehérje
28 g -
Zsír
201,8 g -
Szénhidrát
142 g -
Rost
4,1 g