Hamburgi csirkemell
2014-01-20- Várható: 4 adag Hamburgi csirkemell
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 55perc
Borajánló: száraz minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 30 dkg uborka
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 2-3 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- 1,2 kg burgonya
- 2 dl olaj
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemell filéket megtisztítjuk, hosszában felszúrjuk. Puhára főzzük a sárgarépát, és a savanyú uborkával együtt hosszú darabokra vágjuk, majd egymáshoz illesztve a csirkemellbe töltjük. Ízlés szerint besózzuk.
Lépés: 2
A füstölt szalonnát vékony csíkokra szeljük, és megpirítjuk. A csirkemell filéket a szalonna zsírjában elősütjük, majd mindkettőt félretesszük.
Lépés: 3
A tejfölből a liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk. A szalonna zsírjában megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a habarást, és felforraljuk. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel, és lassú forrás mellett hozzáadjuk az elősütött csirkemell szeleteket. 15 perc alatt készre forraljuk.
Lépés: 4
A közepesen nagy burgonyákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és félig megfőzzük. Leszűrjük, olajjal kikent tepsibe tesszük, őrölt köménymaggal és rozmaringgal fűszerezzük. 180 °C-on megsütjük.
Lépés: 5
Tálalásnál a csirkemellet szeletekre vágjuk, a mártással és a sült burgonyával tálaljuk. Friss fűszernövényekkel díszítjük.
Átlag értékelés
(3 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
1834,9 kcal -
Fehérje
96,5 g -
Zsír
120,4 g -
Szénhidrát
84,3 g -
Rost
2,9 g