Grillezett camembert olívás almával és eperlekvárral

2012-10-24
Grillezett camembert olívás almával és eperlekvárral
  • Várható: 4 szelet camembert sajt almával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 37perc

Hozzávalók:

  • 4 szelet camembert sajt
  • 1 dl olívaolaj
  • 20 dkg eperlekvár
  • 2 dl badacsonyi olaszrizling (fehérbor)
  • 20 dkg eper
  • 1-2 szem málna
  • 2-3 mentalevél
  • 2 db alma

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almát négy szeletre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és megpároljuk a borban, vigyázva, nehogy megpuhuljon. Ha kész, porcelántálra helyezzük.

Lépés: 2

A sajtot jól lehűtjük, majd a sütés előtti percekben két centi vastagságúra szeleteljük. A szeleteket vágott felülettel lefelé, forró rostlapon vagy serpenyőben állandó körkörös mozgatással megsütjük, majd a forró almaszeletekre tesszük.

Lépés: 3

Az eperlekvárt 2-3 mentalevéllel együtt felforraljuk, majd a forró öntethez hozzáadjuk a friss epret. Tálalás előtt a mentát eltávolítjuk.

Lépés: 4

A szószt külön tálaljuk, és az ételt mentalevéllel, friss málnával díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos pulykamellfalatok nyárson

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Fehérje

    23 g
  • Zsír

    26,3 g
  • Szénhidrát

    7,9 g
  • Rost

    5,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Karamellizált cukorlapok

Aki szereti magának készíteni a különböző kreatív finomságokat, annak érdemes kipróbálni a karamellizált cukorlapok elkészítését is.

Close