Grillezett camembert olívás almával és eperlekvárral
2012-10-24- Konyha: Magyar
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 szelet camembert sajt almával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 37perc
Hozzávalók:
- 4 szelet camembert sajt
- 1 dl olívaolaj
- 20 dkg eperlekvár
- 2 dl badacsonyi olaszrizling (fehérbor)
- 20 dkg eper
- 1-2 szem málna
- 2-3 mentalevél
- 2 db alma
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almát négy szeletre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és megpároljuk a borban, vigyázva, nehogy megpuhuljon. Ha kész, porcelántálra helyezzük.
Lépés: 2
A sajtot jól lehűtjük, majd a sütés előtti percekben két centi vastagságúra szeleteljük. A szeleteket vágott felülettel lefelé, forró rostlapon vagy serpenyőben állandó körkörös mozgatással megsütjük, majd a forró almaszeletekre tesszük.
Lépés: 3
Az eperlekvárt 2-3 mentalevéllel együtt felforraljuk, majd a forró öntethez hozzáadjuk a friss epret. Tálalás előtt a mentát eltávolítjuk.
Lépés: 4
A szószt külön tálaljuk, és az ételt mentalevéllel, friss málnával díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Fehérje
23 g -
Zsír
26,3 g -
Szénhidrát
7,9 g -
Rost
5,8 g