Grapefruit sárgarépával, nyersen

2014-04-28
Grapefruit sárgarépával, nyersen
  • Várható: Grapefruit sárgarépával, nyersen 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 3 db kb. 750 g grapefruit
  • 750 g sárgarépa
  • 150 g savanykás alma
  • 80 g akácméz
  • 1 db citrom
  • 2 g só
  • 1 g frissen őrölt fehér bors
  • 1 g gyömbér
  • 1 g rozmaring

Elkészítés:

Lépés: 1

A grapefruitot meghámozzuk, és eltávolítjuk fehér héját, mintegy lefilézzük a keserűségét adó és túl rostos - éppen ezért nehezen emészthető - belső burkát. Az így nyert cikkeket összekeverjük a zsenge, nyers reszelt sárgarépával, a hámozott, vékony cikkekre vagdalt almával, és meglocsoljuk a citrom szűrt levével.

Lépés: 2

Keverőtálban kikeverjük a mézet a sóval, a frissen őrölt fehér borssal, a reszelt gyömbérrel, és az összemorzsolt rozmaringgal.

Tipp:

Kevés almaecettel (ez nincs feltüntetve az anyaghányadok között), esetleg joghurttal vagy aludttejjel érdekesebbé tehető e nyersen fogyasztható előétel, egyórai hűtés után adható asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    229 kcal
  • Fehérje

    4 g
  • Zsír

    9 g
  • Szénhidrát

    114 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Brandy Crusta koktél
Brandy Crusta koktél

A hozzávalókat (a szóda kivételével) sékerben apróra tört jéggel alaposan összerázzuk, majd pohárba szűrjük.

Close