Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával
2013-12-16- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 1 csomag gesztenyepüré (gesztenyemassza)
- 1 db zsemle
- 1 dl tej
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 15 dkg vaj
- 25 dkg bacon szalonna
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 dl édes vörösbor
- 20 dkg mandula
- 1 db narancs
Elkészítés:
Lépés: 1
A pulykamellet szép vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, és egy tálba félretesszük.
Lépés: 2
A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, a gesztenyét hozzáreszeljük. A finomra vágott petrezselymet vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gesztenyéhez. Sóval ízesítjük, hozzátesszük a tojást, és összekeverjük tölteléket.
Lépés: 3
A hússzeleteket megtöltjük a gesztenyetöltelékkel, henger alakúra formázzuk, majd szalonnaszeletekkel körbetekerjük. Hústűvel összetűzzük, és sütőben 160 °C-on megpirítjuk.
Lépés: 4
Az aszalt szilvát megpácoljuk a vörösborban. Mikor felszívta a bort, forró vajon pár perc alatt megpirítjuk, vigyázva, hogy ne essen szét.
Lépés: 5
A héjatlan mandulát először száraz serpenyőben lassú tűzön, majd vajat hozzátéve, nagy lángon aranybarnára pirítjuk.
Lépés: 6
Tálaláskor a hústekercseket felszeleteljük, az aszalt szilvát és mandulát mellé helyezzük, és naranccsal díszítjük az ételt.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1789 kcal -
Fehérje
363 g -
Zsír
167 g -
Szénhidrát
174 g -
Rost
4,6 g