Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával

2013-12-16
Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával
  • Várható: Gesztenyével töltött pulykamell vörösboros aszalt szilvával, pirított mandulával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 1:05 óra

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • 1 csomag gesztenyepüré (gesztenyemassza)
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg bacon szalonna
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1 dl édes vörösbor
  • 20 dkg mandula
  • 1 db narancs

Elkészítés:

Lépés: 1

A pulykamellet szép vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, és egy tálba félretesszük.

Lépés: 2

A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, a gesztenyét hozzáreszeljük. A finomra vágott petrezselymet vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gesztenyéhez. Sóval ízesítjük, hozzátesszük a tojást, és összekeverjük tölteléket.

Lépés: 3

A hússzeleteket megtöltjük a gesztenyetöltelékkel, henger alakúra formázzuk, majd szalonnaszeletekkel körbetekerjük. Hústűvel összetűzzük, és sütőben 160 °C-on megpirítjuk.

Lépés: 4

Az aszalt szilvát megpácoljuk a vörösborban. Mikor felszívta a bort, forró vajon pár perc alatt megpirítjuk, vigyázva, hogy ne essen szét.

Lépés: 5

A héjatlan mandulát először száraz serpenyőben lassú tűzön, majd vajat hozzátéve, nagy lángon aranybarnára pirítjuk.

Lépés: 6

Tálaláskor a hústekercseket felszeleteljük, az aszalt szilvát és mandulát mellé helyezzük, és naranccsal díszítjük az ételt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1789 kcal
  • Fehérje

    363 g
  • Zsír

    167 g
  • Szénhidrát

    174 g
  • Rost

    4,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pikáns pacal
Pikáns pacal

A csíkozott pacalt annyi vízben tesszük fel főni, hogy két ujjnyira ellepje.

Close