Gesztenyével töltött csúsztatott palacsinta

2015-01-05
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Gesztenyével töltött csúsztatott palacsinta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók (tésztához):

  • 250 g liszt
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 0,5 dl olaj

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 300 g kész gesztenyemassza (vagy gesztenyepor 1 dl tejjel elkeverve)
  • 150 g kimagozott meggy
  • 100 g dió vagy mogyoró
  • 150 g étkezési csokoládé
  • 2 cl rum
  • olaj, a sütéshez
  • porcukor, a szóráshoz

Elkészítés:

Lépés: 1

A palacsintatésztát a következőképpen készítjük el: a liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, kevés sót és olajat, valamint a tojásfehérjék keményre vert habját. Annyi tejszínnel - esetleg tejjel - engedjük fel, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. „A teflonbevonatú palacsinta-sütőt nem szükséges olajozni, csak a hagyományosat; ha lehet két palacsintasütőt használjunk.”

Lépés: 2

Az edényeket először felforrósítjuk olajjal, vagy anélkül kimerjük a masszából a megfelelő mennyiséget. A palacsintának csak az egyik oldalát süssük meg, majd a forró sütőbe toljuk néhány pillanatra, amíg teljesen átsüt. Ezalatt a másik sütővel folytassuk a sütést.

Lépés: 3

Rétegezve tegyük tányérra a palacsintákat és a gesztenyemassza, kimagozott meggy, durvára vágott dió vagy mogyoró ízesített keverékével kenjük meg. De külön-külön is megtölthetők a palacsinták.

Lépés: 4

A lerakott változat készítésekor a legfelső palacsintára megolvasztjuk a keserű csokoládét, és még egyszer a sütőbe tolva, átforrósítva, porcukorral meghintve adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    130 kcal
  • Fehérje

    30 g
  • Zsír

    67 g
  • Szénhidrát

    121 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Feeling Blue koktél
Feeling Blue koktél

Töltsük bele a hozzávalókat egy tört jéggel megrakott old fashioned (whiskeys vagy vizes) pohárba.

Close