Gazpacho

2013-11-07
  • Várható: Gazpacho 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 5perc
  • Kész: 20perc

A gazpacho egy nagyon finom hideg zöldségleves, amely a déli országokban igen nagy népszerűségnek örvend. Mostanság hazánkban is igen meleg nyarak vannak, ezért egyre nagyobb az igény a hidegen fogyasztható ételekre.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom, meghámozva, felkockázva
  • 2 zöldpaprika, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 kígyóuborka, megpucolva, felszeletelve
  • 2 zsemle
  • olívaolaj
  • bors
  • zöldfűszerek
  • borecet

Elkészítés:

Lépés: 1

A gazpacho főzés nélkül elkészül, mindössze annyi dolgunk van, hogy az egyforma méretre felvágott zöldségeket turmixszoljuk össze a vízbe áztatott zsemlével. Turmixolás közben lassan csurgassunk az olíva olajból és a borecetből is a gazpachoba.

Lépés: 2

Lehet zöldfűszereket is tenni a levesbe, így bazsalikomból, majoránnából, petrezselyemzöldből bármikor tehetünk bele. Ha elkészült a leves, akkor hűtsük be, és utána fogyasszuk.

Tipp:

Én krémesen szeretem a gazpacho-t, de aki túl sűrűnek érzi, az öntsön hozzá egy kis vizet.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

  • Sárgadinnyeleves saját héjában

    Sárgadinnyeleves saját héjában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vasszűz turmix
Vasszűz turmix

A spenót hasznos vasforrás, és nagy mennyiségben tartalmaz C-, E-, B1-, B6-vitamint, valamint folsavat.

Close