Gazdag ember levese

2013-06-18
Gazdag ember levese
  • Várható: Gazdag ember levese 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:04 óra

Húsleves gazdagon, sertéshúsgaluska-batyuval

Hozzávalók (leveshez):

  • 4 db húsleveskocka
  • 1 l víz
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg fehérrépa
  • 8 dkg zöldborsó
  • csipet só

Hozzávalók (húsgaluskához):

  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 15 dkg darált sertéshús
  • csipet só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet őrölt bors
  • csipet majoranna
  • 2 dkg zsemlemorzsa

Hozzávalók (palacsintához):

  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A leveskockákat hideg vízbe tesszük, és felforraljuk. Mikor felforrt, megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük. A zöldségeket kockára vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez főni.

Lépés: 2

Elkészítjük a húsgaluskát: a zsemlét langyos vízbe áztatjuk, és jól kinyomjuk. Hozzáadjuk a tojást, a daráltsertéshúst, majd sóval, borssal, majorannával és fokhagymával ízesítjük. Szükség szerint zsemlemorzsát is keverhetünk hozzá. Összegyúrjuk a masszát, majd gombócokat formázunk belőle, és lassú tűzön a levesben kifőzzük őket.

Lépés: 3

Miközben fő a leves a galuskákkal, elkészítjük a palacsintát: a szénsavas ásványvízzel elkeverjük a tojást, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, sót és kevés olajat. A tésztát 10-15 percig pihentetjük, majd palacsintákat sütünk belőle.

Lépés: 4

A kész palacsintákat megtöltjük a kifőtt húsgaluskákkal és a zöldségekkel, majd batyut formálva belőle összekötjük, és a levest rámerve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    609 kcal
  • Fehérje

    20,8 g
  • Zsír

    33,7 g
  • Szénhidrát

    53,2 g
  • Rost

    2,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fügefelfújt
Fügefelfújt

A felnegyedelt fügéhez hozzátesszük a cukrot, és nagyon kevés vízben puhára főzzük.

Close