Francia hús

2012-11-13
Francia hús
  • Várható: Francia hús 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 1:15 óra
  • Kész: 1:35 óra

A francia hús elkészítése a rántott hús receptjén alapul, és nem sokkal bonyolultabb annál. Ezzel a recepttel könnyedén feldobhatják a vasárnapi, vagy az ünnepi ebédeket, csak nehogy ezentúl ezt a finomságot követleje az egész család.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja, szép szeletekre vágva, kiklopfolva
  • 5 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg csiperkegomba, apróra vágva
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A hagyományos módon panírozzuk be a tarja szeleteket, vagyis sózzunk-borsozzunk, majd forgassuk meg őket a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában.

Lépés: 2

A bepanírozott hússzeleteket helyezzük el egy tepsi aljában, halmozzuk rájuk a gombát, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd tegyük be a húst a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Lépés: 3

A francia húst egy óráig süssük, majd forrón, szép kockára vágva párolt rizs, vagy burgonya mellé kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hamis tyúkhúsleves
Hamis tyúkhúsleves

Egy gyors, meleg levesre vágytam, de nem akartam órákig főzőcskézni, s csirke aprólék sem volt itthon.

Close