Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomleves
2014-01-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: 4 adag Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomleves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 33perc
Hozzávalók:
- 8 dl paradicsomlé
- 4 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 3 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1 csomag friss bazsalikom
- 10 dkg reszelt parmezán
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A friss paradicsomokat leforrázzuk, és levesszük a héját. Húsát apró kockákra vágjuk.
Lépés: 2
A vajat felforrósítjuk, a reszelt fokhagymát és a bazsalikom leveleit átforgatjuk benne, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és pár percig pirítjuk.
Lépés: 3
Felengedjük a paradicsomlével és felforraljuk. A reszelt parmezán felét állandó keverés mellett hozzáadjuk a forró léhez.
Lépés: 4
Lisztből, vízből, tejszínnel habarást készítünk, és ezzel besűrítjük a levest. 10-15 percig forraljuk, majd ha szükséges, sóval ízesíthetjük.
Lépés: 5
A tálalásnál a leves tetejére is szórunk reszelt parmezánt, majd bazsalikomlevéllel és citromkarikával díszítjük.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
275,7 kcal -
Fehérje
9,5 g -
Zsír
18,8 g -
Szénhidrát
12,8 g -
Rost
0,6 g