Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomleves

2014-01-17
Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomleves
  • Várható: 4 adag Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomleves
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 33perc

Hozzávalók:

  • 8 dl paradicsomlé
  • 4 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 3 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 1 csomag friss bazsalikom
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A friss paradicsomokat leforrázzuk, és levesszük a héját. Húsát apró kockákra vágjuk.

Lépés: 2

A vajat felforrósítjuk, a reszelt fokhagymát és a bazsalikom leveleit átforgatjuk benne, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és pár percig pirítjuk.

Lépés: 3

Felengedjük a paradicsomlével és felforraljuk. A reszelt parmezán felét állandó keverés mellett hozzáadjuk a forró léhez.

Lépés: 4

Lisztből, vízből, tejszínnel habarást készítünk, és ezzel besűrítjük a levest. 10-15 percig forraljuk, majd ha szükséges, sóval ízesíthetjük.

Lépés: 5

A tálalásnál a leves tetejére is szórunk reszelt parmezánt, majd bazsalikomlevéllel és citromkarikával díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    275,7 kcal
  • Fehérje

    9,5 g
  • Zsír

    18,8 g
  • Szénhidrát

    12,8 g
  • Rost

    0,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta #1

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és aranysárgára pirítjuk.

Close