Flambírozott almás lepény

2014-09-15
Flambírozott almás lepény
  • Várható: 1 sütőlapnyi Flambírozott almás lepény
  • Felszolgálás: 10-20 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 3:30 óra
  • Kész: 3:40 óra

Hozzávalók:

  • 275 g liszt
  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kg savanykás alma
  • 2 db citrom
  • 50 g mogyoró
  • 10 g őrölt fahéj
  • 10 g vaníliás cukor
  • 5 g őrölt szegfűszeg
  • 80 g őszibarackíz
  • Calvados vagy jó minőségű konyak a flambírozáshoz

Elkészítés:

Lépés: 1

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre felengedett vajat, a porcukrot és a tojást, jól összedolgozzuk, másfél-két órát pihenni hagyjuk. Közben a citrom héját lereszeljük, s a levét egy tálba felfogjuk. Ebbe a citromlébe szeleteljük a hámozatlan almát (tetszetősebb lesz, ha két színű; zöld és piros héjú almát használunk).

Lépés: 2

Durvára daráljuk a mogyorót, összekeverjük az őrölt fahéjjal és az ugyan-csak őrölt szegfűszeggel, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral. Ezt követően elővesszük a tésztát, és belisztezett nyújtódeszkán a sütőlap méretére nyújtjuk, majd a nyújtófa segítségével rátesszük a sütőlapra, és megszórjuk a mogyorós keverékkel.

Lépés: 3

Az almagerezdeket a citromléből kivéve, sorban, a zöld színűt alulról, a pirosat felülről téve, beborítjuk a tésztát.

Lépés: 4

200 °C-os sütőben húsz percig sütjük, majd kivéve bekenjük a kissé felhígított és kikevert őszibarackízzel és visszatesszük a sütőbe, de a hőfokot 160-170 °C-ra mérsékeljük.

Lépés: 5

Ha megsült, ezt a mennyiséget húsz darabba szeleteljük, és tűzálló edényben az előmelegített alkohollal meglocsoljuk, és meggyújtva adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    199 kcal
  • Fehérje

    18 g
  • Zsír

    7 g
  • Szénhidrát

    24 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

A lisztet egy dagasztóedénybe szitáljuk.

Close