Fejes saláta vinaigrette mártással
2012-10-31- Konyha: Magyar
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Fejes saláta mártással 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 4 db fejes saláta
- 10 dkg csemege uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívabogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csipet só
- 1/2 dl fehérborecet
- 1 csipet őrölt fehér bors
- 1 csipet cukor
- 1/2 dl olívaolaj
- 1/2 dl víz
- 1 csipet tárkony
Elkészítés:
Lépés: 1
A salátafejeket kétfelé vágjuk, és bő, hideg folyóvízben megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Lépés: 2
Elkészítjük a vinaigrette mártást: a vöröshagymát, a csemege uborkát, az olívabogyót, a petrezselyemzöldet és a metélőhagymát apróra vágjuk.
Lépés: 3
Sóval, fehérborecettel, őrölt fehérborssal, cukorral, olívaolajjal és vízzel salátalevet készítünk.
Lépés: 4
Jól összekeverjük, majd 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor meglocsoljuk a salátát az öntettel, majd megszórjuk tárkonnyal.
Átlag értékelés
(4.8 / 5)
4 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
232 kcal -
Fehérje
5,9 g -
Zsír
27,1 g -
Szénhidrát
9,2 g -
Rost
2,4 g