Fehérboros retekleves
2014-04-19- Várható: 4 tányér Fehérboros retekleves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 1:05 óra
Ezúttal tényleg reteklevest főztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belőle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.
Hozzávalók:
- 1 csokor óriási hónapos retek levelestül
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db burgonya
- 1 db paradicsom
- 1 db chili paprika
- 1 szál angol zeller
- 5 szál petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 5 szál kakukkfű
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1 l víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem. A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.
Lépés: 2
Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, s belevágom a chilit. 35 percig főzöm, majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, s a hagyma zöldjét.
Lépés: 3
10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tűzhelyet, de az edényt még rajta hagyom hőntartáson, hogy készre főjjön.
Lépés: 4
Tálaláskor merek a levesből, s teszek rá egy zellerlevelet.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet