Farsangi fánk rumos eperdzsemmel

2013-10-16
Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
  • Várható: 9 farsangi fánk eperdzsemmel
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom
  • 5 dl olaj
  • rumos eperdzsem

Elkészítés:

Lépés: 1

A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.

Lépés: 2

Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.

Lépés: 3

Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.

Lépés: 4

Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eperdzsemet.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gyömbér Kávé
Gyömbér Kávé

Keverjük össze az őrölt kávét az őrölt gyömbérrel, és készítsünk egy rövid kávét (eszpresszó, presszókávé).

Close