Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
2013-10-16- Várható: 9 farsangi fánk eperdzsemmel
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom
- só
- 5 dl olaj
- rumos eperdzsem
Elkészítés:
Lépés: 1
A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.
Lépés: 2
Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.
Lépés: 3
Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.
Lépés: 4
Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eperdzsemet.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet