Fahéj szirup

2013-03-17
  • Várható: 1 üveg Fahéj szirup
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:12 óra

Néhány koktél, amelyben fahéj szirup is felhasználásra kerül: Jet Pilot

Hozzávalók:

  • 5 fahéjrúd (egyenként körülbelül 5 cm hosszúak)
  • 6 dl víz
  • 0,95 kg cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

Törjük a fahéjrúdakat kisebb darabokra, és tegyük bele egy edénybe a vízzel és a cukorral együtt, majd alacsony lángon kezdjük el főzni.

Lépés: 2

Keverjük addig, amíg az összes cukor fel nem oldódik, majd vegyük nagyon alacsonyra a lángot, és főzzük tovább kb. 30 percig.

Lépés: 3

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk ázni 15 percig.

Lépés: 4

Szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lépés: 5

Öntsük a fahéj szirupot egy zárható üvegedénybe és tároljuk a hűtőszekrényben maximum 1 hétig.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Grillezett, bazsalikomos joghurtban pácolt jércemell zöldségnyárssal
Grillezett, bazsalikomos joghurtban pácolt jércemell zöldségnyárssal

Műanyag zacskóban összekeverjük az apróra vágott bazsalikom levelet joghurttal.

Close