Eper vörösborzselében

2015-01-26
Eper vörösborzselében
  • Várható: 6 pohár Eper vörösborzselében desszert
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 2:05 óra
  • Kész: 2:10 óra

Hozzávalók:

  • 500 g friss eper
  • 125 g cukor
  • 2,5 dl csemege vörösbor
  • 1 db citrom
  • 80 g étkezési zselatin
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

Az egészséges eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk és - hat egészséges szem visszatartásával - félbevágjuk, hozzátesszük a cukrot, a vörösborral leöntjük, és egy órát állni hagyjuk.

Lépés: 2

Az így kiengedett levet a citrom szűrt levével és 60 g étkezési zselatinnal beforraljuk, miután a főzet kihűlt, hozzátesszük a megtöppedt eperszemeket is.

Lépés: 3

Szép ívű talpaspoharakba töltjük, de csak félig, és ferdére állítva - így mutatósabb lesz - ha kell, megtámasztva, megdermesztjük. Ha már megdermedt, a szabadon maradt részt kitöltjük a maradék zselatinnal keményre vert tejszínhabbal, immár felállítva.

Lépés: 4

Tálaláskor további tejszínhabot nyomunk a csillagcsővel ellátott habzsákból a tetejére, és a hátrahagyott, negyedelt kemény eperszemekkel - kifordítva támasztjuk őket a tejszínhabhoz - díszítve adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    195 kcal
  • Fehérje

    111 g
  • Zsír

    69 g
  • Szénhidrát

    163 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Midori Maple Fizz koktél
Midori Maple Fizz koktél

A sárgadinnye darabokat rakjuk a keverő pohárba és nyomkodjuk meg törőfával (muddler).

Close