Eper szörp

2013-02-06
Eper szörp
  • Várható: 3-4 üveg Eper szörp
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

“Hazánkban komoly hagyománya van a szörpfőzésnek és az epertermelésnek, így evidens, hogy ebből a finom gyümölcsből szeretnek szörpöt főzni a háziasszonyok. Ezzel mi sem vagyunk másképp, és mindig is szerettük volna megosztani a saját receptünket.”

Hozzávalók:

  • 3 kg földieper (szamóca), megtisztítva, lecsumázva, felnegyedelve
  • 1 liter víz
  • 3 kg cukor
  • 4 citrom leve

Elkészítés:

Lépés: 1

A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket. Forraljuk fel az elegyet, és néhány percig hagyjuk főni. A közben keletkező habot szedjük le.

Lépés: 2

Az elkészült eper szörp alapot hagyjuk legalább egy napig pihenni, majd egy tiszta konyharuha segítségével szűrjük le.

Lépés: 3

Az eper szörpöt forraljuk fel, facsarjuk bele a citromok levét, és öntsük üvegekbe.

Tipp:

Az eper szörpöt forró napokon hideg szódával kínálják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.6 / 5)

3.6 5 22
Értékelje a receptet

22 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Bodzaszörp házilag

    Bodzaszörp

  • Jaffa szörp

    Jaffa szörp

Komment (1)

  1. Szerző: Erika on 2018.június 1.

    Üdvözlet!
    Azt szeretném kérdezni, hogy meddig áll el, s hűtőben kell-e tartani?

    Köszönöm!

      Válasz

Hozzászólás a(z) Erika bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pink Chocolate Bunny koktél
Pink Chocolate Bunny koktél

Az összes hozzávalót rázzuk össze erőteljesen jéggel.

Close