Eper szörp

2013-02-06
Eper szörp
  • Várható: 3-4 üveg Eper szörp
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

“Hazánkban komoly hagyománya van a szörpfőzésnek és az epertermelésnek, így evidens, hogy ebből a finom gyümölcsből szeretnek szörpöt főzni a háziasszonyok. Ezzel mi sem vagyunk másképp, és mindig is szerettük volna megosztani a saját receptünket.”

Hozzávalók:

  • 3 kg földieper (szamóca), megtisztítva, lecsumázva, felnegyedelve
  • 1 liter víz
  • 3 kg cukor
  • 4 citrom leve

Elkészítés:

Lépés: 1

A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket. Forraljuk fel az elegyet, és néhány percig hagyjuk főni. A közben keletkező habot szedjük le.

Lépés: 2

Az elkészült eper szörp alapot hagyjuk legalább egy napig pihenni, majd egy tiszta konyharuha segítségével szűrjük le.

Lépés: 3

Az eper szörpöt forraljuk fel, facsarjuk bele a citromok levét, és öntsük üvegekbe.

Tipp:

Az eper szörpöt forró napokon hideg szódával kínálják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.6 / 5)

3.6 5 14
Értékelje a receptet

14 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Bodzaszörp házilag

    Bodzaszörp

  • Jaffa szörp

    Jaffa szörp

Komment (1)

  1. Szerző: Erika on 2018.június 1.

    Üdvözlet!
    Azt szeretném kérdezni, hogy meddig áll el, s hűtőben kell-e tartani?

    Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Falafel szendvics pitában, uborka szósszal
Falafel szendvics pitában, uborka szósszal

Egy tálban keverjük össze az ecetet, kaprot, hagymát és paprikát. Tegyük bele az uborka szeleteket és hagyjuk pácolni egy este.

Close