Eper szörp
2013-02-06- Várható: 3-4 üveg Eper szörp
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 25perc
“Hazánkban komoly hagyománya van a szörpfőzésnek és az epertermelésnek, így evidens, hogy ebből a finom gyümölcsből szeretnek szörpöt főzni a háziasszonyok. Ezzel mi sem vagyunk másképp, és mindig is szerettük volna megosztani a saját receptünket.”
Hozzávalók:
- 3 kg földieper (szamóca), megtisztítva, lecsumázva, felnegyedelve
- 1 liter víz
- 3 kg cukor
- 4 citrom leve
Elkészítés:
Lépés: 1
A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket. Forraljuk fel az elegyet, és néhány percig hagyjuk főni. A közben keletkező habot szedjük le.
Lépés: 2
Az elkészült eper szörp alapot hagyjuk legalább egy napig pihenni, majd egy tiszta konyharuha segítségével szűrjük le.
Lépés: 3
Az eper szörpöt forraljuk fel, facsarjuk bele a citromok levét, és öntsük üvegekbe.
Tipp:
Az eper szörpöt forró napokon hideg szódával kínálják.
Átlag értékelés
(3.7 / 5)
24 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: Erika on 2018.június 1.
Üdvözlet!
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig áll el, s hűtőben kell-e tartani?
Köszönöm!