Eper szörp

2013-02-06
Eper szörp
  • Várható: 3-4 üveg Eper szörp
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

“Hazánkban komoly hagyománya van a szörpfőzésnek és az epertermelésnek, így evidens, hogy ebből a finom gyümölcsből szeretnek szörpöt főzni a háziasszonyok. Ezzel mi sem vagyunk másképp, és mindig is szerettük volna megosztani a saját receptünket.”

Hozzávalók:

  • 3 kg földieper (szamóca), megtisztítva, lecsumázva, felnegyedelve
  • 1 liter víz
  • 3 kg cukor
  • 4 citrom leve

Elkészítés:

Lépés: 1

A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket. Forraljuk fel az elegyet, és néhány percig hagyjuk főni. A közben keletkező habot szedjük le.

Lépés: 2

Az elkészült eper szörp alapot hagyjuk legalább egy napig pihenni, majd egy tiszta konyharuha segítségével szűrjük le.

Lépés: 3

Az eper szörpöt forraljuk fel, facsarjuk bele a citromok levét, és öntsük üvegekbe.

Tipp:

Az eper szörpöt forró napokon hideg szódával kínálják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.9 / 5)

3.9 5 11
Értékelje a receptet

11 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Bodzaszörp házilag

    Bodzaszörp

  • Jaffa szörp

    Jaffa szörp

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Layered liqueurs koktél
Layered Liqueurs koktél

Elsőként öntsük az Y-pohárba a mexikói kávélikőrt, majd rétegezzük rá az édes spanyol likőrt.

Close