Empanadilla – hússal töltött, sült tészta-tallér
2013-10-26- Várható: Empanadilla - hússal töltött, sült tészta-tallér 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 evőkanál ecet
- 1/2 dl olívaolaj
- csipet só
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 evőkanál pesto-rosso szósz
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál Erős Pista
- 1 db tojás, a kenéshez
- 1/2 liter olaj, a sütéshez
- 3-4 db bazsalikom levél
- 3–4 db chilipaprika
Elkészítés:
Lépés: 1
Sima, rugalmas tésztát készítünk: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, az ecetet, az olívaolajat, csipetnyi sót, és összegyúrjuk. 15-20 perc pihentetés után, vékonyra kinyújtjuk, és kerek formákat szúrunk ki belőle.
Lépés: 2
Közben a darált húst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a pesto szósszal, a fehérborral és az Erős Pistával.
Lépés: 3
A tésztakarikák szélét megkenjük az elkevert tojással, rátesszük a húsos tölteléket a közepére, majd félbehajtjuk, és a szélét összenyomjuk. Forró olajban kisütjük.
Lépés: 4
Melegen tálaljuk, és bazsalikom levéllel, chilipaprikával díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1285,9 kcal -
Fehérje
31,1 g -
Zsír
71,2 g -
Szénhidrát
123,6 g -
Rost
0,9 g