Ehető gumimaci
2013-02-25- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Kb. 16 darab Ehető gumimaci
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 32perc
Hozzávalók:
- 1/3 csésze víz (1 csésze = 2,5 dl)
- 10-15 g ízesítetlen zselatin
- 85 g ízesített zselatin (egyfajta ízesítésű)
- Gumimaci készítő forma (gumimaci formájú szilikonos jégkockatartó)
- Porcukor (opcionális)
Tipp (ízesített zselatin):
Ha nincs kéznél Dr. Oetker Gyümölcskocsonya por, amely különböző ízesítésekben (pl.: eper, erdei gyümölcs) is kapható, akkor a sima zselatint szörpökkel/gyümölcslékkel lehet ízesíteni, illetve színezni.
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy edénybe öntsünk 1/3 csészényi vizet, és adjuk hozzá a zselatinporokat.
Lépés: 2
Az elegyet közepes hőmérsékleten melegítsük fel, és kevergetés mellett oldjuk fel (kb. 10 perc) a zselatinport.
Lépés: 3
Vegyük le a tűzről, és várjunk 3-5 percet, majd öntsük át az edényből a folyadékot egy mérő- vagy kiöntőpohárba.
Lépés: 4
A mérőpohárból a gumimacis formákba töltsünk a folyadékból, egészen a formák tetejéig, és pihentessük 5 percig, amíg a folyadék teljesen kihűl.
Lépés: 5
A gumimacis jégkockatartót rakjuk a fagyasztóba 10-15 percig.
Lépés: 6
Miután kivettük a tartót a fagyasztóból, szórjunk porcukrot a gumimacik aljára (nem kötelező), és az újainkkal terítsük szét rajta, ezáltal a gumimacik alja nem fog letapadni a tányérra.
Átlag értékelés
(5 / 5)
5 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: Zsoldos Eszter on 2013.április 11.
Tisztelt Gasztrotrend!
Hol lehet ilyen gumimacis jégkockatartót kapni? Előre is köszönöm a segítséget!!
Zsoldos Eszter
Szerző: Gasztro Trend on 2013.április 11.
Kedves Eszter!
Igazándiból mi is a Vatera honlapján szoktunk belefutni, de talán lehet macis szilikonos jégkocka formát a Tesco-ban is kapni.
Itt árulnak hasonlót (nem pont Haribo-s forma) 590 Ft-ért:
http://epitkezes-otthon.vatera.hu/konyha_konyhafelszereles/sutes_fozes_kellekei/sutemeny_kiszuro_forma/jegkocka_forma_bonbon_forma_maci_szilikon_1734379748.html
És érdemes lehet még az adott kategóriában is körül nézni.
Üdvözlettel,
Juhász Ákos