Egri töltött gomba
2012-11-09- Konyha: Magyar
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Töltött gomba 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl napraforgó étolaj
- 30 dkg csirkemáj
- 1 csipet étkezési só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csipet majoránna
- 20 dkg búza finomliszt
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl Worcester szósz
- 1 dl Egri bikavér
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A gombát megtisztítjuk. A szárát óvatosan kivesszük a fejből, majd apróra vágjuk. A finomra szeletelt vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májat, majd sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Pár perc után beletesszük az apróra vágott gombaszárat is, majd az egészet mixerrel pépesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a gombafejeket.
Lépés: 2
Két betöltött gombafejből labdaformát készítünk, majd duplán bepanírozzuk. A tálalás előtti percekben bő, forró olajban kisütjük.
Lépés: 3
Elkészítjük a mártást: a Worcester szószt Egri bikavérrel összekeverve forraljuk.
Lépés: 4
Tálalásnál a rántott gombalabdákat petrezselyemmel díszítjük, a mártást külön tálkában kínáljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1072,5 kcal -
Fehérje
41,8 g -
Zsír
59,2 g -
Szénhidrát
87,1 g -
Rost
2,6 g