Egri töltött gomba

2012-11-09
Egri töltött gomba
  • Várható: Töltött gomba 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl napraforgó étolaj
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 csipet étkezési só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 20 dkg búza finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl Worcester szósz
  • 1 dl Egri bikavér
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A gombát megtisztítjuk. A szárát óvatosan kivesszük a fejből, majd apróra vágjuk. A finomra szeletelt vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májat, majd sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Pár perc után beletesszük az apróra vágott gombaszárat is, majd az egészet mixerrel pépesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a gombafejeket.

Lépés: 2

Két betöltött gombafejből labdaformát készítünk, majd duplán bepanírozzuk. A tálalás előtti percekben bő, forró olajban kisütjük.

Lépés: 3

Elkészítjük a mártást: a Worcester szószt Egri bikavérrel összekeverve forraljuk.

Lépés: 4

Tálalásnál a rántott gombalabdákat petrezselyemmel díszítjük, a mártást külön tálkában kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1072,5 kcal
  • Fehérje

    41,8 g
  • Zsír

    59,2 g
  • Szénhidrát

    87,1 g
  • Rost

    2,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Citromos-tejfölös burgonyaleves
Citromos-tejfölös burgonyaleves

A húsos szalonnát apró kockára vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk.

Close