Dorozsmai ponty

2012-12-31
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Dorozsmai ponty 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész ponty (kb. 1,2 kg)
  • 2 vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál olaj
  • 5-6 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 nagyobb zöldpaprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 25-30 dkg csuszatészta

Elkészítés:

Lépés: 1

A pontyot kifilézzük. A megtisztított fejből és a csontokból az egyik hagymával - amit előtte fölszeleteltünk - meg egy kevés sóval kb. 3 dl alaplevet főzünk.

Lépés: 2

A halat 4 nagy vagy 8 kisebb, de mindenképpen egyforma szeletre vágjuk, azután sűrűn bevagdossuk, vagyis húsát majdnem a bőréig behasítjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és 5 evőkanál olajban megsütjük, majd lecsöpögtetve félretesszük.

Lépés: 3

A szalonnát apró kockákra, a maradék hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, és az így előkészített zöldségeket egycentis kockákra aprítjuk.

Lépés: 4

A maradék 2 evőkanál olajon a szalonnát kisütjük, és a hagymát megfuttatjuk rajta. A gombát, a paprikát meg a paradicsomot hozzáadjuk, majd rövid pirítás után a pirospaprikával meghintjük. A leszűrt halalaplével fölöntjük, 5 percig főzzük.

Lépés: 5

A tejfölt a maradék kb. 1 kiskanál liszttel simára dolgozzuk, a paprikás-gombás levet ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. Közben a csuszatésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a tejfölös raguval összekeverjük.

Lépés: 6

Tálaláskor a sült és megforrósított halszeleteket a tetejére fektetjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    816 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close