Dorozsmai ponty

2012-12-31
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Dorozsmai ponty 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész ponty (kb. 1,2 kg)
  • 2 vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál olaj
  • 5-6 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 nagyobb zöldpaprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 25-30 dkg csuszatészta

Elkészítés:

Lépés: 1

A pontyot kifilézzük. A megtisztított fejből és a csontokból az egyik hagymával - amit előtte fölszeleteltünk - meg egy kevés sóval kb. 3 dl alaplevet főzünk.

Lépés: 2

A halat 4 nagy vagy 8 kisebb, de mindenképpen egyforma szeletre vágjuk, azután sűrűn bevagdossuk, vagyis húsát majdnem a bőréig behasítjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és 5 evőkanál olajban megsütjük, majd lecsöpögtetve félretesszük.

Lépés: 3

A szalonnát apró kockákra, a maradék hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, és az így előkészített zöldségeket egycentis kockákra aprítjuk.

Lépés: 4

A maradék 2 evőkanál olajon a szalonnát kisütjük, és a hagymát megfuttatjuk rajta. A gombát, a paprikát meg a paradicsomot hozzáadjuk, majd rövid pirítás után a pirospaprikával meghintjük. A leszűrt halalaplével fölöntjük, 5 percig főzzük.

Lépés: 5

A tejfölt a maradék kb. 1 kiskanál liszttel simára dolgozzuk, a paprikás-gombás levet ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. Közben a csuszatésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a tejfölös raguval összekeverjük.

Lépés: 6

Tálaláskor a sült és megforrósított halszeleteket a tetejére fektetjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    816 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bali’s Luau koktél
Bali’s Luau koktél

A hozzávalókat rázzuk össze shakerben 1/2 csészényi tört jéggel.

Close