Dióval töltött csuka
2012-12-31- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Dióval töltött csuka 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:10 óra
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg)
- 2 briós
- 2 tojás
- só
- őrölt fehér bors
- 15 dkg dióbél
- 3-4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A halat lepikkelyezzük, a fejét levágjuk. Utána a hal törzsét megmossuk, leszárogatjuk, deszkára fektetjük, a farkát levágjuk. A gerincét meg a szálkáit úgy távolítjuk el, hogy a két filé egyben maradjon, így lehet szépen tölteni. A halcsontokról a húst lefaragjuk.
Lépés: 2
A csukát kiterítjük, és lapjában annyit vágunk le belőle, hogy egyforma vastagságú maradjon. A leeső és a félretett halhúst merülőmixerrel fölaprítjuk.
Lépés: 3
A briósokat vízbe áztatjuk, kifacsarva a halhoz adjuk. A tojásokat beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A diót leforrázzuk, hogy vékony, barna héját lehúzhassuk, majd apróra vágva az előzőekbe dolgozzuk. Egyenletesen a csukába töltjük, és a halat eredeti formájára visszahajtjuk. Zsineggel összekötjük, megolajozott tepsibe rakjuk.
Lépés: 4
A maradék olajjal meglocsolva, egy kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük. A tepsiből kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.
Jó tanácsok:
– A csuka sütésénél visszamaradt szaftból egy kevés paradicsompürével és liszttel, csipetnyi ételízesítő porral pecsenyelevet is főzhetünk.
– Tálaláskor a csuka bőrét le is fejthetjük, de sütni mindenképpen együtt kell vele, mert ez tartja össze.
– A halfejet és a csontokat fagyasszuk le; remek halalaplét készíthetünk belőlük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
647 kcal