Dióval töltött csuka

2012-12-31
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Dióval töltött csuka 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg)
  • 2 briós
  • 2 tojás
  • őrölt fehér bors
  • 15 dkg dióbél
  • 3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A halat lepikkelyezzük, a fejét levágjuk. Utána a hal törzsét megmossuk, leszárogatjuk, deszkára fektetjük, a farkát levágjuk. A gerincét meg a szálkáit úgy távolítjuk el, hogy a két filé egyben maradjon, így lehet szépen tölteni. A halcsontokról a húst lefaragjuk.

Lépés: 2

A csukát kiterítjük, és lapjában annyit vágunk le belőle, hogy egyforma vastagságú maradjon. A leeső és a félretett halhúst merülőmixerrel fölaprítjuk.

Lépés: 3

A briósokat vízbe áztatjuk, kifacsarva a halhoz adjuk. A tojásokat beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A diót leforrázzuk, hogy vékony, barna héját lehúzhassuk, majd apróra vágva az előzőekbe dolgozzuk. Egyenletesen a csukába töltjük, és a halat eredeti formájára visszahajtjuk. Zsineggel összekötjük, megolajozott tepsibe rakjuk.

Lépés: 4

A maradék olajjal meglocsolva, egy kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük. A tepsiből kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá köretnek.

Jó tanácsok:

– A csuka sütésénél visszamaradt szaftból egy kevés paradicsompürével és liszttel, csipetnyi ételízesítő porral pecsenyelevet is főzhetünk.
– Tálaláskor a csuka bőrét le is fejthetjük, de sütni mindenképpen együtt kell vele, mert ez tartja össze.
– A halfejet és a csontokat fagyasszuk le; remek halalaplét készíthetünk belőlük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    647 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

iViva los Muertos! koktél
iViva los Muertos! koktél

Zúzott jéggel rázzuk össze erőteljesen az összetevőket koktél shakerben.

Close