Diós-majonézes halkoktél
2012-12-07- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Diós-majonézes halkoktél 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott tengeri hal (pl. vörös sügér, lepényhal), de akár a friss pontyfilé is jó hozzá, sőt rákból vagy kagylóból is készülhet)
- só
- őrölt bors
- 1 citrom leve
- 1 darabka (15 dkg) zeller
- 6-6 evőkanál kész majonéz és tejföl
- 1 kiskanál mustár
- 10 dkg dióbél
- 1 nagyobb alma
- 2 közepes csemege uborka
- néhány salátalevél (a díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Lépés: 2
Egy kis lábasba vagy serpenyőbe ujjnyi magasan vizet öntünk, egy kevés citromlével ízesítjük, majd a halat megpároljuk benne (egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen belefér, így a szeleteket meg is fordíthatjuk).
Lépés: 3
Utána leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl.
Lépés: 4
A zellert megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, enyhén sós, citromos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Lépés: 5
A majonézt a tejföllel összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével meg mustárral ízesítjük, majd a durvára vágott diót is belekeverjük.
Lépés: 6
Az alma magházát kimetsszük, húsát az uborkával együtt - a zellerhez hasonlóan - fölcsíkozzuk. Az ízes mártásba keverjük, a puha lecsöpögtetett zellert meg a kisebb darabokra tördelt halat hozzáadjuk (ilyenkor az esetleges szálkákat is el lehet távolítani), salátalevéllel bélelt üvegtálkákba vagy pezsgőspoharakba halmozzuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
535 kcal