Diós-majonézes halkoktél

2012-12-07
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Diós-majonézes halkoktél 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott tengeri hal (pl. vörös sügér, lepényhal), de akár a friss pontyfilé is jó hozzá, sőt rákból vagy kagylóból is készülhet)
  • őrölt bors
  • 1 citrom leve
  • 1 darabka (15 dkg) zeller
  • 6-6 evőkanál kész majonéz és tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • 10 dkg dióbél
  • 1 nagyobb alma
  • 2 közepes csemege uborka
  • néhány salátalevél (a díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk.

Lépés: 2

Egy kis lábasba vagy serpenyőbe ujjnyi magasan vizet öntünk, egy kevés citromlével ízesítjük, majd a halat megpároljuk benne (egyszerre csak annyit, amennyi kényelmesen belefér, így a szeleteket meg is fordíthatjuk).

Lépés: 3

Utána leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl.

Lépés: 4

A zellert megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, enyhén sós, citromos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Lépés: 5

A majonézt a tejföllel összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével meg mustárral ízesítjük, majd a durvára vágott diót is belekeverjük.

Lépés: 6

Az alma magházát kimetsszük, húsát az uborkával együtt - a zellerhez hasonlóan - fölcsíkozzuk. Az ízes mártásba keverjük, a puha lecsöpögtetett zellert meg a kisebb darabokra tördelt halat hozzáadjuk (ilyenkor az esetleges szálkákat is el lehet távolítani), salátalevéllel bélelt üvegtálkákba vagy pezsgőspoharakba halmozzuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    535 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pyrex mérőeszköz
Mértékegység kisokos

Az alábbi kisokosban az ételek és italok (pl.: koktélok és turmixok) elkészítése során leggyakrabban használt mértékegységeket tüntettük fel. Az összeállításban gondoltunk azokra is, akik esetleg külföldi receptek során találkoztak (találkoznak)...

Close