Csokoládés-mogyorós kávé
2013-05-21- Várható: 1 adag Csokoládés-mogyorós kávé
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 7perc
Nutella ihletésű krémes kávé
Pohár: kávés pohár vagy bögre
Kiegészítés/Díszítés: tejszínhab
Hozzávalók:
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 18-24 cl (6-8 uncia) forró frissen lefőzött erős kávé (presszókávé)
- 3 cl mogyorólikőr (pl.: Frangelico)
- 1,5 cl kávélikőr (pl.: Kahlúa)
- 6 cl Half and Half (tej és tejszín fele-fele arányú keveréke) vagy könnyű tejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
Rakjuk a cukrot és a kakaóport a pohárba/bögrébe, és öntsük rá a forró kávét, és addig kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a likőröket (mogyoró és kávé) és a Half and Half-ot, majd ismét keverjük meg a csokoládés-mogyorós kávét.
Lépés: 3
Ha szükségét érezzük, akkor nyomjunk egy kis tejszínhabot a tetejére, de ebben az esetben kávéskanállal szervírozzuk.
Tipp:
Variálja szabadon a kávét, ha erősebb krémes kávét szeretne, akkor csökkentse a presszókávé mennyiségét.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet