Csokoládés-mogyorós kávé

2013-05-21
Csokoládés-mogyorós kávé
  • Várható: 1 adag Csokoládés-mogyorós kávé
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 7perc

Nutella ihletésű krémes kávé

Pohár: kávés pohár vagy bögre

Kiegészítés/Díszítés: tejszínhab

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 18-24 cl (6-8 uncia) forró frissen lefőzött erős kávé (presszókávé)
  • 3 cl mogyorólikőr (pl.: Frangelico)
  • 1,5 cl kávélikőr (pl.: Kahlúa)
  • 6 cl Half and Half (tej és tejszín fele-fele arányú keveréke) vagy könnyű tejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

Rakjuk a cukrot és a kakaóport a pohárba/bögrébe, és öntsük rá a forró kávét, és addig kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik.

Lépés: 2

Adjuk hozzá a likőröket (mogyoró és kávé) és a Half and Half-ot, majd ismét keverjük meg a csokoládés-mogyorós kávét.

Lépés: 3

Ha szükségét érezzük, akkor nyomjunk egy kis tejszínhabot a tetejére, de ebben az esetben kávéskanállal szervírozzuk.

Tipp:

Variálja szabadon a kávét, ha erősebb krémes kávét szeretne, akkor csökkentse a presszókávé mennyiségét.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Almás zsemlefelfújt

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk.

Close