Csokoládé szirup
2013-03-14- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 2 csésze Csokoládé szirup
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 13perc
- Kész: 15perc
Néhány koktél, amelyben csokoládé szirup is felhasználásra kerül: Chocolate Swirl Martini, Bellatrix Lestrange
Hozzávalók:
- 1/2 csésze kakaópor
- 1 csésze víz
- 1 1/2 csésze cukor
- 1 csipet só
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Keverjük össze a kakaóport és a vizet egy edényben. Melegítsük alacsony lángon, és keverjük addig, míg fel nem oldódik a kakaópor.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a cukrot, és folyamatosan kevergessük, amíg fel nem oldódik.
Lépés: 3
Forraljuk fel a keveréket 3 percig közepes lángon.
Lépés: 4
Adjuk hozzá a sót és a vanília kivonatot, és jól kevergessük meg.
Lépés: 5
Hagyjuk kihűlni, és a csokoládé szirupot öntsük át egy tiszta üvegedénybe (pl.: kisebb befőttes üvegbe), majd lefedve rakjuk a hűtőbe, legfeljebb néhány hónapig.
Átlag értékelés
(3.2 / 5)
9 ember értékelte ezt a receptet