Csokoládé szirup

2013-03-14
  • Várható: 2 csésze Csokoládé szirup
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 13perc
  • Kész: 15perc

Néhány koktél, amelyben csokoládé szirup is felhasználásra kerül: Chocolate Swirl Martini, Bellatrix Lestrange

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1 csésze víz
  • 1 1/2 csésze cukor
  • 1 csipet só
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat

1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg

Elkészítés:

Lépés: 1

Keverjük össze a kakaóport és a vizet egy edényben. Melegítsük alacsony lángon, és keverjük addig, míg fel nem oldódik a kakaópor.

Lépés: 2

Adjuk hozzá a cukrot, és folyamatosan kevergessük, amíg fel nem oldódik.

Lépés: 3

Forraljuk fel a keveréket 3 percig közepes lángon.

Lépés: 4

Adjuk hozzá a sót és a vanília kivonatot, és jól kevergessük meg.

Lépés: 5

Hagyjuk kihűlni, és a csokoládé szirupot öntsük át egy tiszta üvegedénybe (pl.: kisebb befőttes üvegbe), majd lefedve rakjuk a hűtőbe, legfeljebb néhány hónapig.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.2 / 5)

3.2 5 9
Értékelje a receptet

9 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Almakompót
Almakompót

A kiadós, magyaros húsételek mellé nagyon jól tud esni egy kis almakompót.

Close