Csokoládé Mousse

2013-11-28
Csokoládé Mousse
  • Várható: Csokoládé Mousse 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 7perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 52perc

Hozzávalók:

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg vaj
  • 2 db tojás sárgája
  • 4 db tojás fehérje
  • 2 dkg porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 ágacska mentalevél

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojásfehérjét felverjük, és hozzáadjuk a porcukrot.

Lépés: 2

A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. Mikor már kézmeleg, a tojássárgáját, majd a felvert habot óvatosan hozzákeverjük.

Lépés: 3

Kehelybe tesszük, és hűtőben tartjuk tálalásig. Tetejére reszelt csokoládét szórunk, majd felvert tejszínnel, mentalevéllel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Csokoládéfondue

    Csokoládéfondue

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szárított mézes ringlószilva

  • Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

    Chilis camembert majonézzel, fokhagymával és chilivel

  • Whisky praliné

    Whisky praliné

  • Vodkamálna bonbon

    Vodkamálna bonbon

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    389 kcal
  • Fehérje

    5 g
  • Zsír

    31 g
  • Szénhidrát

    26 g
  • Rost

    0,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gyömbér gyökér
A varázslatos gyömbér – szerelem, ayurveda a modern konyhában

A gyömbér, ez a jellegzetes illatú és nagyon karakteres ízű fűszer és gyógynövény keletről, az indiai konyhából került az asztalunkra. Érdekessége, hogy az európai konyhában elsősorban édességekhez kezdték használni, gyömbéres-mézes...

Close